Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Diaspora este din nou bătaia de joc a guvernanților; cozi de kilometri în fața unor secții de vot; care este mesajul președintelui

Gurvernanții par să nu se fi învățat minte după pățania din 2014, când Victor Ponta a pierdut alegerile prezidențiale în urma modului sub orice critică în care a fost organizate secțiile de votare din străinătate. De data aceasta, povestea cu organizarea pare să se repete, chiar dacă Ponta e acum în Opoziție.

Diaspora este din nou bătaia de joc a guvernanților; cozi de kilometri în fața unor secții de vot; care este mesajul președintelui
Comentează 0

Potrivit realitatea.net, în Diaspora s-au format și acum cozi de kilometri în fața secțiilor de votare, însă autoritățile de la București au anunțat că nu va fi prelungit programul de vot.
Tot ziariștii de la realitatea.net scriu că sunt orașe în care se stă la coadă între trei și patru ore. Imaginile trimise de martorii oculari au surprins cozi impresionante la Londra, Roma, Viena, Torino, Bruxelles, Paris, Marsilia, Ulm, Lutton, Dublin, Valencia, Limassol, Praga, Bristol, Munchen Berlin, Stuttgart, Oslo, Lille, Barcelona, Haga, Wurzburg, Castellon, Luxemburg, Leipzig, Stockholm, Copenhaga, Geneva și Nurnberg. La Eindhoven, în Olanda, românii stau la cozi pe mai multe rânduri. Și în orașul german Bochum sunt mii de oameni la vot. Și la Zürich, în Elveția, românii sunt nevoiți să stea la coadă. La Roma, deși a plouat de dimineață, sute de români s-au așezat la coadă la secția de vot de la Consulatul României. Cozile depășesc un kilometru la secțiile de vot din Roma. La Torino, sute de oameni au stat în ploaie pentru a vota. Sunt cozi foarte mari și la Consulatul general al României din orașul german Stuttgart. Şi tot în Germania, la Karsruhe, un român a ţinut să voteze deşi i s-a făcut rău la coadă şi a fost nevoie să fie cărat cu targa la urnă, mai notează sursa citată.
Președintele este ferm
În aceste condiții, președintele Klaus Iohannis este ferm: cere autorităţilor responsabile cu organizarea scrutinului să găsească „de urgenţă" soluţiile astfel încât toţi românii să poată vota duminică. „Dragi români, oriunde aţi vota, în orice oraş al lumii sau în orice sat din România, nimeni nu vă poate bloca dreptul la vot! Vă rog, nu vă pierdeţi răbdarea, nu renunţaţi la votul dumneavoastră din cauza unui guvern incompetent, care vă obligă să staţi la cozi uriaşe pentru a vă exercita un drept constituţional. Vă mulţumesc pentru că vreţi să faceţi o Românie mai bună! Solicit autorităţilor responsabile cu organizarea scrutinului electoral să găsească de urgenţă soluţiile astfel încât toţi românii să poată vota astăzi!", a scris şeful statului, pe Facebook. 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite