Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dezastru și tragedie națională în Grecia. Incendiile au ucis 50 de oameni. Atena cere ajutor

Dezastrul din Grecia capătă proporții apocaliptice. Cel puțin 50 de oameni au murit și 150 au fost răniți în incendiile necontrolate de vegetaţie care au devastat luni împrejurimile Atenei, potrivit bbc.com. Majoritatea victimelor au fost prinse în capcană de flăcări în sectorul localităţii balneare Mati, aflată la 40 km nord-est de Atena.
 

Dezastru și tragedie națională în Grecia. Incendiile au ucis 50 de oameni. Atena cere ajutor
Comentează 0

Primele informații vorbeau despre peste 20 de morți. Ulterior, în cursul zilei de marți, autoritățile au descoperit 26 de cadavre lângă plaja Argyri Akti, Mati.

Trupurile neînsuflețite erau lângă o tavernă, iar oficialii cred că oamenii au încercat, fără succes, să se refugieze în mare.

Premierul grec Alexis Tsipras şi-a scurtat o vizită în Bosnia-Herţegovina pentru a reveni de urgenţă în Grecia. El a sugerat că unele incendii ar fi fost declanşate de piromani.



Tsipras a dispus mobilizarea unui număr suplimentar de salvatori şi de pompieri de la departamentele şi serviciile de urgenţă din regiunile vecine şi a cerut asistenţă din partea armatei, potrivit postului de radio de stat grec.

Atena a activat şi mecanismul european de protecţie civilă pentru a solicita întăriri partenerilor săi, iar Cipru şi Spania şi-au oferit deja ajutorul.

Incendiile s-au declanşat în contextul unui val de căldură care s-au abătut asupra ţării, cu temperaturi de până la 40 de grade Celsius. 

Președintele Prokopis Pavlopoulos a decretat doliu național și a anulat evenimentele care ar fi urmat să aibă loc marți și care marcau restaurarea democrației în Grecia în 1974.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite