Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Deținutul care a evadat din Penitenciarul Arad a fost prins în București

Deținutul care a evadat de la punctul de lucru din Timișoara în iulie 2019 și care era în custodia Penitenciarului Arad, a fost depistat în București. Azi-noapte, în jurul orei 03.30, Direcția Generală de Poliţie a Municipiului București - Secția 26 Poliție a fost sesizată prin apel 112 de către reprezentanții unei societăți comerciale cu privire la faptul că în urmă cu scurt timp, persoane  necunoscute au pătruns in interiorul unei  cladiri de birouri din București din  sectorul 4, de unde sustrag bunuri.

Deținutul care a evadat din Penitenciarul Arad a fost prins în București
Comentează 0

La fața locului au ajuns, de urgență, polițiștii, care au depistat, la scurt timp, un bărbat în vârstă de 42 de ani. În urma cercetarilor s-a stabilit că bărbatul ar fi  pătruns în clădire , prin escaladarea gardului imprejmuitor si prin forțarea unei uși de acces. Ulterior ar fi intrat  în mai multe birouri de unde ar fi  sustras o sumă  de bani  și două terminale mobile.

S-a stabilit faptul că bărbatul în cauză figurează ca persoană urmarită, pe numele său fiind emis un mandat de arestare europeană, precum și un mandat de executare a pedepsei inchisorii, ambele emise de către Judecătoria Sectorului 4.

De asemenea, s-a stabilit că cel in cauză a evadat, în data de 12 iulie 2019, în timp ce  desfășura activități lucrative la un punct de lucru din Timișoara, acesta executând o pedeapsă privativă de libertate în Penitenciarul Arad în regim semideschis. El ispășea o pedeapsă de 4 ani pentru furt calificat în momentul când a evadat. De asemenea, autoritatile judiciare bulgare au emis pe numele acestuia un mandat european de arestare pentru infracțiuni comise pe teritoriul acestei tari. Cercetările sunt continuate de Secția 26 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecatoria Sectorului 4, cu cel în cauză în stare de reținere, urmând a fi prezentat magistraților cu propunere de arestare preventivă. 


Scrie un comentariu

trimite