Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Destinaţii arădene: ştrandul de la Moneasa se deschide pentru toată lumea; în caz contrar ar fi avut de suferit întreaga staţiune

Turiştii care au dorit să îşi petreacă câteva zile în minivacanţa de Rusalii la Moneasa şi nu au fost cazaţi la o pensiune anume sau în incinta ştrandului, au avut parte de o surpriză foarte neplăcută: au aflat că mai nou ştrandul este cu circuit închis şi au fost trimişi la plimbare. Asta, în condiţiile în care pe timp de vară, ştrandul reprezintă principala atracţie a staţiunii, care şi aşa nu excelează la capitolul locuri de agrement.

Destinaţii arădene: ştrandul de la Moneasa se deschide pentru toată lumea; în caz contrar ar fi avut de suferit întreaga staţiune
Comentează 1

Informaţia că ştrandul funcţionează doar cu circuit închis a picat ca un trăznet pentru multă lume, în condiţiile în care nici unii localnici nu ştiau că trebuie să se cazeze acolo pentru a avea acces la bazine. Din fericire însă, de astăzi, ştrandul a fost deschis pentru toţi turiştii. Anunţul a fost făcut încă de ieri seară de Doru Miron, viceprimarul comunei Moneasa. „O veste bună pentru turişti! După câteva discuţii pe care le-am avut cu noul proprietar al ştrandului din Moneasa, acesta a hotărât ca de mâine (n.r. astăzi) 24.06.2021, ştrandul se va deschide pentru publicul larg. Chiar dacă aceasta nu era una dintre atribuţiile mele, nu pot să stau nepăsător pentru a lăsa ca ştrandul să fie închis în plină vară!”, a scris ieri pe Facebook Doru Miron.

„Nu cred că putea să nu fie deschis”

Potrivit hotelierilor, turismul din Moneasa ar fi avut serios de suferit dacă ştrandul ar fi continuat să funcţioneze cu circuit închis. „Nu cred că se putea să nu fie deschis. Pe timp de vară este cel mai important obiectiv. În această perioadă, oamenii sunt obişnuiţi să vină la Moneasa la o baie. În această perioadă nu ai ce să faci aici. Mă bucur că l-au deschis, altfel am fi avut de suferit toţi hotelierii. Noi la hotel avem o piscină interioară, dar este destul de mică. Oamenii vin la Moneasa doar pentru că există ştrandul”, susţine Ovidiu Fărcuţa, directorul unui hotel din staţiune.

La cât a ajuns gradul de ocupare în minivacanţa de Rusalii

În ceea ce priveşte gradul de ocupare, Fărcuţa susţine că în minivacanţa de Rusalii, a ajuns la 90%. „La noi, locurile s-au ocupat în urmă cu trei săptămâni, apoi după ce s-au ocupat unităţile de cazare mai mari, oamenii au căutat şi pensiunile mai mici. De duminică până luni seara au fost două zile ca pe vremuri din punct de vedere al numărului de turişti”, a mai spus Fărcuţa.

Galerie foto (23)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite