Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Deşi mai mulţi ca în trecut, deţinuţii de la Arad feriţi de COVID-19; care este secretul

Raportul de activitate pe 2020 al Penitenciarului Arad a fost prezentat, ieri. Am aflat astfel că deţinuţii încarceraţi aici au fost feriţi până acum de boala care a băgat o lume întreagă în sperieţi, COVID-19.

Deşi mai mulţi ca în trecut, deţinuţii de la Arad feriţi de COVID-19; care este secretul
Comentează 0

Potrivit reprezentanţilor unităţii, alături de cei aflați în sală, s-a alăturat prin videoconferință și reprezentantul Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisar șef de poliție penitenciară Claudiu Românu – director al Direcției Management Resurse Umane.

„Contextul epidemiologic fără precedent, determinat de răspândirea virusului SARS-CoV-2, a testat reziliența colectivului Penitenciarului Arad într-un mod pe cât de intens, pe atât de constant. Niciun polițist de penitenciare nu a beneficiat de vreun moment în care să-și poată executa serviciul fără precauțiile și obstacolele specifice măsurilor de protecție.

În cele 10 luni de la izbucnirea epidemiei, fiecare angajat a fost nevoit să adopte multe limitări auto-impuse, atât din respect pentru instituție și deținuți, dar și pentru protejarea familiei și a celorlalți apropiați. Acest spirit de sacrificiu colectiv a permis ca astăzi, la evaluarea generală a activității, să putem constata un rezultat remarcabil, acela de a nu fi permis pătrunderea virusului în rândul populației carcerale, cazată în Penitenciarul Arad.

Profesionalismul personalului în îndeplinirea sarcinilor şi misiunilor specifice a avut o contribuţie directă asupra faptului că, în anul 2020, instituţia noastră nu s-a înregistrat cu evenimente negative deosebite.

Cu un surplus de peste 350 de noi deținuți care au dus efectivul instituției la o cifră fără precedent de aproximativ 1.400 de persoane custodiate, cu multiplele misiuni independente ca urmare a preluării persoanelor condamnate provenite din țări aflate în zone de risc epidemiologic, dar și cu riscurile asumate de a continua permiterea deținuților să muncească, rezultatul menționat în paragraful anterior este întradevăr unul remarcabil.

Mulțumesc și pe această cale tuturor polițiștilor de penitenciare de la toate nivelurile și din toate departamentele, pentru implicarea și aderarea la cultura organizațională bazată pe etică, mediu motivațional și valori.

Consider că rezultatele pe care le avem în față sunt dovada cea mai clară a faptului că oamenii care cred, acționează și se completează în același fel, au cele mai bune șanse de reușită în timpuri cum sunt cele pe care le traversăm”, a informat comisarul dr. Dan Halchin, directorul Penitenciarului Arad.

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide