Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Desenul hobby-ul potrivit pentru copii și adulți

Daca doriti sa va dezvoltati un hobby sau sa umpleti timpul liber al dumneavoastra sau al celor mici cu activitati recreative, dar mai ales ce le dezvolta creativitatea este indicat sa incercati sa faceti acest lucru cu ajutorul acuarelelor, desenatul cu acestea este un lucru placut si nu necesita o investitie mare.

Desenul hobby-ul potrivit pentru copii și adulți
Comentează 0

Alegerile potrivite a articolelor fac aceasta activitate una relaxanta ce va ajuta sa treceti cu bine peste zilele agitate sau pur si simplu cei mici isi amplifica abilitatea artistica ce ii poate ajuta pe termen lung.

In mod normal puteti sa optati pentru acuarele ieftine si folosirea unui bloc de desen, numarul de culori pe care il cumparati influenteaza si pretul, dar si calitatea acestora, in functie de preferintele pe care le aveti puteti alege cele dispuse in borcanase transparente, de tip guasa sau cele clasice pe paleta, ce sunt folosite si de majoritatea copiilor, atat la gradinite cat si acasa.

Cu atatea optiuni de produse pe care le puteti achizitiona pentru copii sau dvs. este si greu de clasificat care este cea mai buna decizie, astfel trebuie sa delimitati produsele in functie de anumiti factori care pot sa influenteze decizia.

Calitatea

Ca si in cazul altor obiecte sau articole pentru ocuparea timpului liber al celor mici trebuie sa fiti atenti la acest detaliu. Acestea se pot clasifica in doua parti acuarele pentru amatori si pentru artistii profesionisti. Cea din urma este in general realizata printr-un procedeu mult mai complex si are in compozitie un grad de pigment net superior, pentru a face acoperirea mult mai ampla, iar gama de nuante este mai larga.

Cele pentru amatori au mai mult liant si alte materiale pentru umplere in compozitie, ceea ce face ca, costul acestora sa fie unul mai mic, dar gradul de opacitate mai redus, mai ales pentru cei mici acest lucru poate trece neobservat, nefiind o diferenta foarte mare la inceput pentru ei, iar costurile pot fi mai reduse.

Varietatea de culori

Avantajele principale in folosirea de acuarele este acela ca puteti amesteca si extinde singuri paleta de culori ce va avantajeaza fara sa faceti investitii intr-o gama variata de nuante. Puteti sa incepeti cu seturi de culori de ce variaza de la 6 la 12 in prima faza pentru a putea combina diferitele nuante.

Pentru a obtine culori stralucitoare si intense va sfatuim sa folositi doar acuarela unicolora pentru fundaluri sau evidentierea detaliilor importante, pentru a avea o concentratie suficienta de pigmenti si a obtine cele mai bune rezultate, asta desigur depinde si de stilul pe care il abordati.

Aderenta pe suprafete a acuarelelor

Durabilitatea vopselei pe care o utilizati este foarte importanta, avand in vedere expunerea acesteia la lumina artificiala, razele puternice sau umiditate. Un procent semnificativ din aceste proprietati sunt date tot de pigmentii ce sunt utilizati in procesul de producere al acestora, cu cat este unul mai ridicat, cu atat si rezistenta va fi una durabila, iar daca este combinata cu alte materiale de umplutura, chiar daca pretul de achizitie va fi mai mic.

Capacitatea luminii de a trece prin culori este data de transparenta acestora si creaza un efect special. Acuarelele pot fi opace sau transparente in mod normal depinde si de tipul pe care il alegeti, dar mai ales de brandul pe care doriti sa il folositi . Pentru a crea straturi multiple de culoare este indicata trasnparenta mai mare, daca optati sa creati peisaje sau folositile ca suport, iar cele opace pot evidentia

Tuburi sau paleta de acuarele ?

Tuburile reprezinta o optiune mult mai inspirata daca trebuiesc transportate, mai ales daca copii trebuie sa le ia in rucsac, astfel veti avea siguranta ca acestea nu se vor imprastia si vor colora totul in jur. Paletele sunt uscate si se activeaza doar prin atingerea de catre pensula cu apa, acestea sunt si mult mai ieftine decat celelalte, dar pot curge daca sunt transportate necorespunzator.

Guasele reprezinta pentru copii de gradinita cea mai inspirata alegere, acestea sunt foarte fluide si sunt dispuse in general in borcanase transparente ce permit vizualizarea continutului ramas, datorita compozitiei se intind usor pe suprafata de lucru si nu necesita apa suplimentara pentru aplicarea lor.

Blocurile de hartie ce sunt folosite trebuie sa aiba o calitate cel putin medie, astfel gramajul trebuie sa aiba 180 gr/mp pentru a nu avea surpriza ca atunci cand desenati foaia sa absoarba culoarea si evident sa se increteasca.

Pensulele reprezinta un element deosebit indiferent de ce tip de acuarele veti alege sa folositi, acestea pot fi de mai multe feluri si forme, fie ca sunt din par natural sau sintetic, selectati intotdeauna ceea ce este necesar pentru activitatea dumneavoastra, varf oblic sau drept, subtire sau gros asigurati-va ca aveti mereu o varietate mare.


Scrie un comentariu

trimite