Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Deschiderea (discretă) a Salonului Anual de Arte Vizuale

Deschiderea (discretă) a Salonului Anual de Arte Vizuale
Comentează 0

Luni, 7 septembrie, ora 18,00, la Galeria de Artă DELTA a avut loc deschiderea oficială a Salonului Anual de Arte Vizuale, unde 45 dintre membrii Filialei Arad a Uniunii Artiștilor Plastici au expus 100 de lucrări de pictură, sculptură, grafică, design, media, tapiserie.

Datorită actualei pandemii deschiderea a fost una atipică, adică nu a avut loc nici un vernisaj și au fost prezenți doar artiștii expozanți. 

”Pot spune că este cea mai tristă perioadă pe care am trăit-o în cei 50 de ani de activitate artistică, în sensul că, pentru cultură, pentru artele vizuale nu se întâmplă nimic. Așteptăm și sperăm ca autoritățile locale, ca alegerile să limprezească această stare și să fim puși în situația de a ne continua activitatea noastră, pentru că ne aflăm la limită. Expoziția de față reunește opere a cam jumătate dintre artiștii arădeni, sunt, majoritatea, lucrări noi și avem și două participări din Germania. Și o să vă invităm în curând la o expoziție mai specială în colonia artiștilor din Arad, căci în curând atelierele vor fi populate cu artiști și primul eveniment va fi o expoziție de autor”, a precizat sculptorul Dumitru Șerban, președintele Filialei Uniunii Artiștilor Plastici din Arad.

Vasile de Zărand 

Galerie foto (77)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite