Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Deputatul Scheau (PNL): „Vrem ca majorările salariale în sistemul bugetar să fie corecte, aplicabile, sustenabile pe termen lung”

Deputatul Scheau (PNL): „Vrem ca majorările salariale în sistemul bugetar să fie corecte, aplicabile, sustenabile pe termen lung”
Comentează 0

În cadrul conferinței de presă de astăzi, deputatul Ion Șcheau a vorbit despre intenția Partidului Național Liberal de a mării salariile în domeniu bugetar prin Legea salarizării unitare. Șcheau spune că aceste majorări salariale trebuie să fie făcute în mod sustenabil, astfel încât să beneficieze de ele toți angajații și toate categoriile ocupaționale: Ne dorim ca majorările salariale în sistemul bugetar să fie certe, aplicabile, sustenabile pe termen lung, iar acest lucru se poate face doar prin Legea salarizării unitare. Spre deosebire de alte formațiuni politice care propun măsuri toxice, doar pentru a atrage niște voturi pe ultima sută de metri, cum este cazul PSD-ALDE care vor doar să dea senzația că sunt interesate de acest subiect, dar în realitate cultivă sărăcia și exploatează conflictul dintre categoriile de bugetari pe care tot aceste formațiuni l-au generat, PNL vrea să se asigure că lucrurile sunt făcute corect, astfel încât să nu fie defavorizată nicio categorie ocupațională. Dacă majoram salariile la personalul TESA din sănătate, educație  discriminăm personalul TESA de la toate celelalte categorii ocupationale.

Da, vrem să mărim salariile profesorilor, ale medicilor, le considerăm priorități chiar de aceea ne propunem dublarea salariilor medicilor de la 1 iulie 2017 și  creșterea salariilor asistenților medicali în medie cu 20%, anual, începând cu 1 iulie 2017 până la dublarea acestora.  Dar nu considerăm că aceste măsuri trebuie făcute într-un mod negândit doar sub presiunea de a atrage voturi la alegerile din această iarnă. Să nu uităm că în 2008 Parlamentul a votat majorarea salariilor profesorilor, care nu s-au aplicat pe deplin, până acum.

Din păcate, PSD exploatează în cel mai cinic mod nemulțumirea unor categorii de bugetari, pe care le amăgește cu bună știință, fără scrupule și discernământ. Este momentul ca o astfel de politică să înceteze pentru că în acest mod nu vom scoate România la liman” a încheiat, deputatul liberal, Ion Șcheau.

Comunicat PNL Arad

 


Scrie un comentariu

trimite