Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Decizie bombă la CCR! Graţierea şi aministierea faptelor de corupţie nu pot fi interzise

Decizie bombă la CCR. Curtea Constituţională a decis, în urmă cu puţin timp, că graţierea şi aministierea faptelor de corupţie nu pot fi interzise prin legea fundamentală. Prin această decizie, Curtea Constituțională a respins ambele inițiative legislative de revizuire a Constituției depuse de putere și de opoziție în urma referendumului din 26 mai.

Decizie bombă la CCR! Graţierea şi aministierea faptelor de corupţie nu pot fi interzise
Comentează 0

Odată respinse, cele două inițiative de revizuire a Constituției vor trebui redepuse la Parlament, fără prevederile declarate neconstituționale.

Pe 1 iulie, partidele parlamentare de opoziţie au depus la Parlament proiectul de modificare a Constituţiei, care transpune rezultatul referendumului din 26 mai.

Liderul deputaţilor PNL, Raluca Turcan, a explicat atunci că propunerile de revizuire a Constituţiei transpun rezultatele referendumului din 26 mai şi sunt în acord cu Pactul Politic Naţional pentru consolidarea parcursului european al României, iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis şi semnat de partidele de opoziţie. Proiectul a fost semnat de toţi parlamentarii PNL şi USR, PMP şi 9 parlamentari de la PRO România.

Tot la începutul lunii iulie, PSD şi ALDE au depus la Camera Deputaţilor un proiect pentru revizuirea Constituţiei, care prevede interdicţia de a deţine funcţii publice a persoanelor condamnate la închisoare, precum şi extinderea dreptului de a sesiza CCR în privinţa ordonanţelor de urgenţă.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite