Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ZIUA COPILULUI un băiat trage cu sete din pungă

De ZIUA COPILULUI un băiat trage cu sete din pungă
Comentează 0

” - Ce simți când faci asta?

  - Îmi ia durerea și neliniștea. Îmi ia frustrarea. Îmi dă esența pură a lui Homunculus ... știi tu, Homunculus din Faust.”

                                                                                                                         (Gabor Maté)

P(r)oza zilei: De ZIUA COPILULUI un băiat trage cu sete din pungă

Pe când avea vârsta de cinci ani Băiatul a asistat din nou la una dintre certurile care se petreceau de când se știa pe lume, între melancolica lui mamă și istericul lui tată. Numai că, de astă-dată, tatăl, scos din minți de băutură, a luat un cuțit din bucătărie și i l-a înfipt femeii în gât.

Speriat că și-a omorât soția, bărbatul a deschis imediat fereastra și s-a aruncat în gol de la etajul opt al blocului în care locuiau. Cu chiu cu vai Băiatul a reușit să își sune bunicii, mămica rănită a fost transportată de Salvare la spital și salvată în cele din urmă.

După vreo trei ani de zile femeia s-a decis să își ”refacă viața”, însă noul bărbat ales s-a dovedit a avea și el ”darul beției!” Și certurile zilnice, care-l făceau pe băiat să se ascundă în șifonier, tremurând din tot trupul, au reînceput din nou.

După încă vreo trei ani de teamă îngurgitată zilnic pe pâine, Băiatul a fugit de acasă, aciuându-se într-un alt oraș ... Aici trăiește pe străzi, înhăitat cu alți băieți, plecați și ei de acasă, sătui de certuri, bătăi și chiar alte abuzuri cu mult mai  scandaloase.

Și tot aici, noii lui tovarăși i-au prezentat-o intr-o zi pe neverosimila MONA, spirtul sanitar, care, miracol, l-a făcut dintr-odată nu numai vesel și ușor ca un fulg, ci i-a și suspendat, pe moment, desigur, și frica aceea ce-i intrase în oase și nu-l mai părăsise nici o secundă din momentul când maică-sa se prăvălea la podea, cu un cuțit înfipt în gât, iar tatăl lui se arunca disperat pe fereastră. Și ce n-ar face pentrru a scăpa barem din când în când de această frică ?!

Și de la MONA, la punga cu aurolac, nu a mai fost decât un pas ...

Și, deși pare ”un caz disperat”, se pare că există, totuși, trei doctori, Buddha, Isus Cristos sau Allah, ce l-ar putea ajuta pe Băiat

Așa că azi, de ZIUA COPILULUI, rugați-vă să aibă bafta să dea cumva peste unul dintre Ei !

 

P(r)ozeur: Vasile de Zărand

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite