Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce se închid traseele turistice din Munţii Zărandului, Codru-Moma şi Muntele Găina

Consiliul Judeţean Arad a emis o atenţionare privind închiderea traseelor turistice din Munţii Zărandului, Codru-Moma şi Muntele Găina, munţi aflaţi la graniţa cu judeţele Bihor, Hunedoara şi Alba.

De ce se închid traseele turistice din Munţii Zărandului, Codru-Moma şi Muntele Găina
Comentează 0

„Având în vedere situația epidemiologică de pe raza județului Arad în ceea ce privește pesta porcină africană, în conformitate cu Hotărârea nr. 1 din 26.02.2021 privind măsurile adoptate în cadrul ședinței Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Arad din data de 26.02.2021, Consiliul Județean Arad emite o atenționare privind închiderea tuturor traseelor turistice montane din arealul Munților Zarand, Codru-Moma și Muntele Găina, trasee localizate pe teritoriul județul Arad și la limita cu județele învecinate (Bihor, Hunedoara și Alba).

Conform Hotărârii nr. 1 din 26.02.2021 a Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Arad se interzic drumețiile, raliurile, competițiile sportive, activitățile turistice și de campare, inclusiv accesul cu biciclete, ATV-uri și alte vehicule, pe toate terenurile din zonele împădurite ale județului Arad (drumuri forestiere, trasee marcate și nemarcate etc.), cu excepția vehiculelor care desfășoară activități autorizate în zonă. Fac excepție competițiile și activitățile care se desfășoară pe drumurile de interes național, județean și local, cu aprobarea administratorilor acestor drumuri”, susţin reprezentanţii Consiliului Judeţean Arad. Aceştia au ţinut să precizeze că este o decizie care este în primul rând una una preventivă, care va rămâne în vigoare până la data revocării Hotărârii Centrului Local pentru Combaterea Bolilor Arad.

„De aplicarea întocmai a măsurilor și acțiunilor stabilite de către Centrul Local de Combatere a Bolilor Arad răspund Inspectoratul de Poliție Județean Arad, Inspectoratul de Jandarmi Județean Arad, Poliția Locală Arad, Garda Forestieră Oradea, Direcția Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor Arad, precum și primarii unităților administrativ-teritoriale din județul Arad sau înlocuitorii acestora”, au ţinut să precizeze reprezentanţii CJA.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite