Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce să nu te oprești niciodată din a învăța?

Viața este cu adevărat frumoasă și plină de surprize. Niciodată nu știi ce noi oportunități te așteaptă pentru a le primi. Acesta este doar unul dintre motivele pentru care nu trebuie să ne oprit din a învăța.

Sunt oameni care au făcut toată viața lucruri care nu le-au plăcut cu adevărat și nu au avut șansa de a descoperi altele noi. 

Sunt oameni care au vise și pasiuni uitate și puse într-un colț, pentru atunci când vor fi pregătiți să le ducă la îndeplinire. Dar cum vei fi cu adevărat pregătit să îți împlinești visul dacă nu începi de acum sa lucrezi la visul tău, măcar învățând despre cum poți face asta?

Atunci când începi să faci ceva nou, să înveți lucruri noi totul se va schimba în viața ta. Vei vedea lucrurile diferit, vei primi perspective noi și îți vei schimba total mentalitatea și viața.

De ce să nu te oprești niciodată din a învăța?
Comentează 0

Așadar nu înceta să înveți, să cauți oameni de la care ai ce învăța sau platforme de învățat skill-uri noi precum cei de la EduKiwi care pot ajuta inclusiv să faci din noua ta pasiune o afacere pentru o viață. 

Iată ale motive pentru care nu ar trebui să renunți la învățat niciodată. 

Generezi idei noi

Fiecare lucru pe care îl vezi acum în jurul tău sau îl ții în mână a fost o idee a cuiva pe care a pus-o în aplicare. 

Deci este foarte important să continui să citești, să studiezi pentru ca mintea ta să genereze noi idei dar și să te poți inspira din diverse domenii, la care probabil până acum nu ai avut acces sau nu au fost de interes pentru tine. 

Niciodată nu poți să știi de unde va veni o idee genială pentru tine care îți va schimba viața în bine. 

Versatilitatea pieței muncii

Piața de muncă se schimbă continuu. Oameni din ce în ce mai pregătiți le iau locul celor rutinați iar dacă nu ții pasul cu a învăța și rămâi la același nivel s-ar putea ca într-o zi un om ce a ales să învețe mai mult decât tine, chiar dacă are  experiență mai puțină să îți ia locul. 

Nu încetă să devii mai bun în ceea ce faci sau în ceea ce ți-ai dori să faci, pentru ca noi oportunități să vină în viața ta. 

Îți întreții pasiunea

Atunci când muncești într-un loc de muncă care nu este pe placul tău în timp ce mintea ta zboară mereu la pasiunea ta, atunci este foarte clar că trebuie să începi să studiezi mai mult despre cum o poți pune în practică și câștiga bani din asta. 

Orice pasiunea poate fi transformată într-o activitate permanentă, dacă înveți cum să faci asta. Deci renunță la activitățile care nu îți plac și începe să înveți pentru a face din pasiunea ta o muncă permanentă. 

Alungă plictiseala

Foarte mulți oameni sunt plictisiți de viața lor și consideră că viața nu are nimic frumos în ea, tocmai pentru că nu-și dau ocazia să învețe lucruri noi, să încerce lucruri noi sau să primească perspective noi. 

Frumusețea vieții stă în oportunitățile care se ivesc zilnic chiar dacă unele dintre ele par a fi provocări. De fapt, în acest fel nu doar că te de bucuri de reușitele tale dar ai parte și de noi aventuri. 

Îți menții creierul activ

Și creierul este ca un muschi care trebuie antrenat zilnic. O dată ce te-ai oprit din a învăța, din a-i oferi o activitate, ești predispus nu doar la o mentalitate limitată ci și la anumite afecțiuni mentale. 

Studiile de specialitate au demonstrat că activitatea creierului te poate feri de multe boli precum Alzheimer. 


Scrie un comentariu

trimite