Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce este Motul o marcă de ulei de calitate?

De ce este Motul o marcă de ulei de calitate?
Comentează 0

Motul: un ulei premium

Uleiul este un accesoriu extrem de important pentru motorul motocicletei tale. Principala sa misiune este accea de a lubrifia motorul si de a prelungi viata componentelor acestuia. Un ulei este caracterizat prin mai multe elemente specific, vascozitatea, gelifierea sau volatilitatea.

Dintre acestea, cea mai importanta pare sa fie vascozitatea, caracteristica a unui ulei moto de calitate, cum ar fi Motul, care il face sa reziste chiar si la temperaturi scazute.

In plus, gelifierea, alaturi de vascozitate, fac ca uleiurile de motor multigrad sa fie folosite cu success la pornirea motorului. Ele au fost atfel introduse initial pentru a reduce vascozitatea uleiului la temperaturi scazute, astfel incat sa faciliteze pornirea motorului. Acest beneficiu important a fost imediat vizibil, iar uleiurile multigrad au devenit de atunci cea mai populara forma de lubrifiant de motor din lume.

Cu o pornire a motorului mai usoara la temperaturi reduse, a devenit evidenta o alta problema – pompabilitatea uleiului – mult mai serioasa, pentru ca incapacitatea uleiului de fi pompat putea distruge motorul. La testele cu dinamometrul efectuate in incaperi cu temperatura scazuta, s-a determinat ca au fost doua tipuri de probleme de pompabilitate. Prima a fost legata pur si simplu de vascozitatea mare si a primit denumirea de comportament de curgere limitata.

Cea de-a doua fost mai putin evidenta si implica practic gelifierea uleiului la un ciclu lung si profund de racire. Aceasta a fost numita blocare cu aer, pentru ca pompa de ulei s-a blocat cu aer ca rezultat al faptului ca o coloana de ulei a fost trasa din baie, iar uleiul nu a umplut acest spatiu ramas gol.

Motul este o marca de ulei moto de calitate excelenta, gratie proprietatilor lui tehnice care il diferentiaza de alte marci similar de lubrifianti pentru motor. Mare intrebare care sta pe buzele tuturor celor mai putin initiate in tainele mecanicii este cea potrivit careia care sunt principalele argumente pentru care gama de uleiuri Motul se afla in preferintele expertilor, dar si ale utilizatorilor de uleiuri moto.

Iata care ar fi, asadar, principalele argumente:

Contine putini aditivi

Uleiurile de motor multigrad au fost introduse initial pentru a reduce vascozitatea uleiului la temperaturi scazute, astfel incat sa faciliteze pornirea motorului. Acest beneficiu important a fost imediat vizibil, iar uleiurile multigrad au devenit de atunci cea mai populara forma de lubrifiant de motor din lume.

La temperaturi scazute, cand avem nevoie de vascozitate mai mica, uleiul mineral tinde sa fie mai gros si sa se subtieze odata cu cresterea temperaturii. Acelasi lucru se intampla si cu uleiul sintetic, insa acesta isi pastraza mai bine vascozitatea pe tot graficul de temperaturi pentru care a fost creat, fluctuatiile de vascozitate fiind mai mici.

In 1966, Motul a lansat Century 2100, primul ulei semi-sintetic folosit in masinile de curse. 5 ani mai tarziu, aceeasi companie a lansat Century 300V, primul ulei de masina 100% sintetic, urmata la 1 an distanta de Amsoil cu 10w-40 Super Premium 100% Synthetic Motor Oil.

Uleiurile de motor sunt compuse din ulei de baza plus aditivi. Uleiul de baza poate fi mineral, semi-sintetic sau sintetic, si va forma intre 70 si 95 la suta din produsul final. Celelalte procente sunt compuse din aditivi anti-uzura, anti-spuma, modificatori de vascozitate.

Uleiul de baza de calitatea superioara are nevoie de mai putini aditivi, pentru ca aditivii au durata de viata mai mica. Uleiurile de calitate inferioara isi pierd proprietatile mai repede, rezistand un numar mai mic de kilometri fata de cele de calitate superioara.

Certificari superioare de incredere

Gama de uleiuri Motul are certificari de inalta clasa, recunoscute la nivel mondial. Certificarile API superioare SL, SJ, SH si SG, precum si Jaso MA2, confirma calitatea deosebita a acestui produs.

Contine aditivi anti-uzura

Uleiurile Motul au in componenta aditivi anti-uzura, care au capacitatea de a creste durata de viata a motorului, precum si rezistenta la forfecare.

In concluzie, uleiul Motul este un tip de ulei 100% sintetic bazat pe Tehnologia Ester. Un exemplu de ulei Motul premium este 5100 10W40, celebru pentru performantele sale. Avand o vascozitate standard, este recomandat de aproape toti producatorii de motociclete din intreaga lume. Aditivii anti- uzura si rezistenta la forfecare asigura protectia perfecta a mecanismelor si prelungirea vietii motorului. Nu esti convins de calitatea acestui ulei? Apeleaza la un consultant la un dealer autorizat pentru mai multe informatii!


Scrie un comentariu

trimite