Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce ar trebui să avem un redresor auto în mașină?

Comentează 0

Există multe accesorii esențiale pe care trebuie să le aveți în mașină, dar unul dintre cele mai importante - și, în același timp, unul dintre cele mai neglijate - este un redresor auto, care este foarte util în orice perioadă a anului, dar mai ales iarna.

Există puține lucruri mai rele decât să rămâi fără baterie la mașină. Bateria autoturismului este o componenta esențială pentru buna funcționare a oricărei mașini. În lipsa unei baterii în stare optimă, motorul nu poate fi acționat, astfel că autoturismul nu se poate deplasa. La fel ca orice altă baterie, și cea destinată utilizării pe un autoturism are o durată de viață limitată. Ea se descarcă, după o anumită perioadă de timp. Există situații în care singura soluție pentru această problemă este înlocuirea definitivă a bateriei. De regulă, acest lucru se întâmplă atunci când bateria și-a atins durata maximă de viață, indicată de către producător.

Dar sunt și cazuri în care acumulatorul auto se descarcă din alte motive, uneori accidental, fără a-și fi epuizat total capacitatea de a oferi energia de care are nevoie autoturismul pentru a porni și funcționa în mod corect. În aceste situații, bateria poate fi încărcată și își poate relua activitatea la fel ca înaintea descărcării. În acest caz, un redresor auto este soluția ideală.

Evident, există și varianta reîncărcării bateriei auto, cu un set de clești, de la bateria unui alt autoturism. Dar, de cele mai multe ori, acest lucru nu este posibil, fie pentru că nu avem pe nimeni dispus să ne ajute cu acest lucru, fie pentru că ne lipsesc cleștii.

Un redresor auto care restabilește o parte din capacitatea pierdută a bateriei poate rezolva problema lipsei de energie, în special iarna. Acesta îți permite să afli nivelul de încărcare și indică care ar trebui să fie nivelul corect de încărcare în funcție de temperatura exterioară. Pentru a reîncărca bateria, acesta trebuie să fie conectat la o priză și se oprește atunci când a fost atinsă încărcătura optimă.

Aceste dispozitive sunt concepute pentru a vă asigura că nu veți rămâne niciodată fără încărcare în bateria mașinii. Acestea sunt dispozitive simple și compacte, ideale pentru a fi transportate în portbagajul mașinii. Iată de ce ar trebui să aveți un redresor auto în mașină.

De ce ar trebui să ai un redresor auto în portbagaj?

Redresoarele auto trimit o încărcătură de electricitate către baterii, unde energia este stocată. Există două tipuri de bază de încărcare: rapidă și lentă. Încărcarea rapidă durează între 4 și 6 ore, în timp ce încărcarea lentă poate dura mai mult de 12 ore. Diferența constă în mărimea curentului utilizat: cu cât curentul este mai mare, cu atât timpul este mai scurt.

Pentru a încărca bateria, redresorul trebuie să furnizeze o tensiune mai mare decât cea a bateriei, astfel încât nu este posibilă încărcarea unei baterii auto de 12 V cu un încărcător de 12 V. Curentul furnizat bateriei descărcate este utilizat pentru a restabili sistemul inițial prezent în baterie, astfel încât, atunci când aceasta este încărcată, să funcționeze din nou.

Durata completă de încărcare depinde de redresor. Acest factor este determinat de putere și de capacitatea totală a bateriei. Cu cât bateria este mai mare, cu atât va dura mai mult timp pentru a se încărca. Reține că, dacă bateria este foarte veche sau deteriorată, nu o vei putea încărca.

Redresoarele auto care au o putere și un amperaj mare, plus unele opțiuni de încărcare rapidă, pot face acest lucru în 4-5 ore. Încărcarea normală, cea mai lentă și mai sigură, poate dura 12-14 ore. Încărcarea rapidă este recomandată pentru urgențe, iar încărcarea lentă pentru încărcări complete.

De asemenea, un alt avantaj al unui redresor auto este că acesta te informează dacă bateria este complet epuizată și necesită înlocuirea la un service profesional. În plus, redresorul îți poate oferi un avertisment dacă există anumite riscuri la care este expusă bateria, precum riscul de scurtcircuit.


Scrie un comentariu

trimite
















Inchide