Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

David și Goliat

Nu e vorba de David al nostru, Miculescu, ci de personajul biblic, cel care l-a răpus pe uriașul Goliat cu o piatră aruncată în fruntea filisteanului, dintr-o simplă praștie.

David și Goliat
Comentează 0

Zilele trecute, mai precis, marți după -amiază , am urmărit pe terenul de minifotbal de la Bazinul din Pădurice un meci între două echipe alcătuite din foști fotbaliști, politicieni, antrenori și alte persoane, toți prieteni care se întâlnesc săptămânal la aceeași oră, acolo.

Într-o echipă evolua Grădinaru, Codru, cel din staff-ul administrativ al UTA-ei , iar în cealaltă, Miki ( Tomescu), cel mai micuț dintre maseorii echipei lui Gyuszi Balint.

Am asistat la multe dueluri între Miki și Codru, dacă le pot numi așa, pentru că Miki de-abia ajungea cu capul la umărul lui Grădinaru. Nici una dintre confruntările ” pe sus” nefiind câștigate de ” David”-ul contemporan.

Mă -ntreb cum naiba aceste Petar ( Petkovskis) al botoșenenilor, de un metru și-un pic , a reușit să dea un gol ( și încă superb) cu capul la o săritură de lângă mult mai înaltul și lăudatul de până acum , Vuckcevici , fundașul arădenilor?

Și mai am două trei întrebări.

Unde a dispărut în a doua repriză, aproape brusc, David , adevăratul David Miculescu?

Unde i-a fost capul ( nu cel care dădea goluri în sezonul trecut) , de fapt, unde i-a fost mintea lui Erico în acest meci?

Unde a dispărut luciditatea lui Batha și mai ales, a lui Medjimorec, jucători cerebrali în primele două partide disputate de UTA în acest sezon?

Trebuia ca în deplasarea de la Botoșani, să fi putut fi prezenți în tribunele moldovenilor și cei 9000 de susținători cu ” De la Dunăre la Sena”. Poate era altfel. Cert este că le-au lipsit jucătorilor noștri căldura și valurile purtătoare de elan ale încurajărilor celor dragi.

Nu este un rezultat ( ca rezultat) generator de panică, dar este o exprimare a neputinței , dar mai ales a pierderii concentrării , după o repriză întâi în care nouă, celor , nu 9000 , ci zecilor de mii rămași la Arad ne-ați făcut să visăm frumos. Păcat.

În meciul următor cu Craiova , obligați-ne să retrăim visul începutului de campionat.

Noi vom fi iar 9000 în tribune și alte zeci de mii în fața televizoarelor.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite