Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Daniel Funeriu despre membrii USR-PLUS: „Au zero propuneri credibile, zero dovezi că sunt buni în ceva”

Arădeanul Daniel Funeriu, fost ministru al Educației, face o analiză la sânge a alianței USR-PLUS, care a reușit să se claseze pe locul al treilea la alegerile europarlamentare. Într-o postare pe Facebook, Funeriu scrie că useriștii și colegii lor de la PLUS, răsfățații democrației din România, nu au nicio propunere credibilă și nu au dat nicio dovadă că ar fi buni la ceva.

Daniel Funeriu despre membrii USR-PLUS: „Au zero propuneri credibile, zero dovezi că sunt buni în ceva”
Comentează 3

„USRPLUS sunt, fără îndoială, răsfățații democrației din România. Nu au nicio cicatrice politică (nu tu mineriade, nu tu crize mondiale de gestionat, nu aderări la UENATO de gestionat), nu au niciun bilanț la activ sau pasiv - pentru că nu au fost niciodată la guvernare centrală sau locală, nu au niciun efort serios la activ (da, militanții lor au făcut o muncă remarcabilă și intensă în ultimii 3 ani, dar e vorba, totuși, de doar 3 ani) dar au profitat la maxim de confortul rețelelor sociale și de fondurile uriașe obținute legal de la stat pentru a obține un scor istoric având un singur slogan (Mxxe Dragnea). Au zero propuneri credibile, zero dovezi că sunt buni în ceva (vă rog, nu îi dați cu abureala «expert în proiecte din fonduri UE») și totuși 23% dintre votanți le-au dat un cec în alb”, scrie Funeriu.

„Rezultatul net este un PSD încă debusolat”

În continuare acesta susține că totul e neclar în curtea Alianței 2020, mai puțin vorbele frumoase. Cu toate acestea, felicită USR-PLUS pentru faptul că a dinamizat viața politică și a dus la dubusolarea PSD. „Mulți, probabil din gelozie, cred că e nemeritat sau că e dubios. Alții, ca mine, sunt frustrați pentru că e fix ca atunci când vezi o meduză frumoasă și dai să o prinzi, însă îți alunecă printre degete: spiritul meu cartezian devine neliniștit când nu vede lucruri clare, or la ei totul e neclar, mai puțin aparențele și vorbele frumoase, care sunt foarte atrăgătoare. Indiferent de aceste neliniști sunt foarte fericit că prezența lor pe piața politică a dinamizat semnificativ lucrurile, iar rezultatul net este un PSD încă debusolat, dar care își va reveni dacă nu trece moțiunea. Se cade să îi felicităm și să le urăm succes”, mai scrie Funeriu.

Misiune terminată și totuși...

Daniel Funeriu este de părere că misiunea USR-PLUS a fost terminată după trimiterea la închisoare a fostului lider al PSD, Liviu Dragnea, având în vedere că unica lor temă a fost tocmai îndepărtarea lui Dragnea. Și totuși... „Dar și să remarcăm că, având în vedere că sunt un partid cu temă unică (Mxxe Dragnea), obiectivul lor a fost atins. Dragnea a luat o mxxe galactică, așa că, dacă e să fim logici, ei și-au terminat misiunea. Totuși ei vor mai mult. Vor guvernarea. Foarte bine, dar țin însă să le atrag foarte serios atenția, din nou, că e o uriașă responsabilitate să ai 23%. Vă rog, dragi USRISTOPLUSIȘTI, treziți-vă la realitatea că peste un an va trebui să guvernați. Și nu aveți nevoie de 1 ministru pe domeniu, ci de vreo 5. Și de încă vreo 10 potențiali secretari de stat per domeniu, și alte sute de oameni superpregătiți gata să pună osul din prima zi. La guvernare nu merge cu papagalul ca până acum. Cu ceea ce ați arătat până acum vă spun că ați mers aproape fără greșeală din punct de vedere politic. Dar guvernarea nu e politică. E administrare pe muchie de cuțit, o operație fără anestezie pe creier. Unde o greșeală distruge mii de vieți”, a încheiat Funeriu.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite