Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dan Vasile Mihale: Dragnea a căzut în propria capcană

Nu sunt, nu am fost și, cu siguranță, nu voi fi niciodată fan PSD. Îmi permit să spun asta, pentru nu voi face niciodată politică, deși, la cum arată clasa (a se citi - șlehta) politică de astăzi, uneori  îmi vine să mă bag. Scriu despre ceea ce văd, ceea ce simt și ceea ce cred. Uneori, poate că mă înșel, sau mă las dus de val, dar astea sunt riscurile meseriei, o meserie în care nu există solidaritate și nici relații de prietenie.

Dan Vasile Mihale: Dragnea a căzut în propria capcană
Comentează 0

În ultimele zile, am fost întrebat, de diverși cunoscuți,  ce se întâmplă pe scena politică românească. Am încercat să răspund, dar am avut impresia că unii dintre interlocutori știau deja răspunsul și doreau doar o confirmare.

Indiferent de pregătirea lor socio-profesională, oamenii gândesc cam la fel în ceea ce privește scandalul din PSD: o mizerie. Nu o spun eu, au spus-o ei, cei care m-au tras de mâneca pentru a afla mai multe detalii de culise. Oamenii au dreptate. Câștigi  algerile, dar,  în loc să guvernezi, îți arunci în aer propriul partid, pentru că Guvernul, pus chiar de tine,  nu a reușit să promoveze controversata OUG 13. De aici a plecat totul. Grindeanu a devenit indezirabil, pentru că nu a reușit să șteargă cazierul domnului Dragnea.

Frustrat, pentru că a fost nevoit să guverneze prin interpuși, Liviu  Dragnea și-a aruncat în aer propriul guvern și propriul partid. Am anticipat asta cu mult timp în urmă, atunci când am scris că Liviu Dragnea își joacă viitorul politic la ruletă. Am avut dreptate... Dragnea a intrat pe un drum înfundat.

Chiar dacă  Guvernul Grindeanu pică, nu se mai poate vorbi despre o victorie a lui Liviu Dragnea, ci doar despre o înfrângere rușinoasă. PSD-ul va rămâne, probabil, la putere, dar Liviu Dragnea nu mai are ce căuta la masa cu bucate. În momentul de față, singura soluție pentru Dragnea este demisia, iar pentru PSD organizarea unui congres în care să separe apele.

Pentru a rămâne pe scena politică, PSD trebuie să se scuture de omul-partid și să se reinventeze cu lideri noi, credibili.

Sursa realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite