Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dan Halchin a fost învestit în funcția de director al Administrației Naționale a Penitenciarelor (FOTO)

Ieri, 15.04.2021, ca urmare a promovării concursului organizat pentru ocuparea postului vacant de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, comisarul de poliție penitenciară dr. Dan Halchin a fost învestit în funcție, la sediul central al instituției, în prezența ministrului justiției, Stelian-Cristian Ion, a membrilor consiliului de conducere și a reprezentanților organizațiilor sindicale reprezentative la nivelul sistemului penitenciar.

Dan Halchin a fost învestit în funcția de director al Administrației Naționale a Penitenciarelor (FOTO)
Comentează 0

În conformitate cu prevederile Legii nr. 145/2019 privind statutul polițiștilor de penitenciare, directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor se numește pentru un mandat de 4 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în condițiile legii, pentru încă un mandat de 4 ani.

Dan Halchin activează în sistemul penitenciar românesc din anul 2000. Are la activ două mandate de director al Penitenciarului Arad (2006-2010 și 2017-2021), dar și două participări ca expert în domeniu, în cadrul a două misiuni internaționale în Kosovo și Libia, pentru perioade de 6, respectiv 9 luni.

În intervalul 2015-2017, a deținut funcția de adjunct al directorului general A.N.P., perioadă în care a coordonat, printre altele, Direcția Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, Direcția Reintegrare Socială și Direcția Medicală.

 

Galerie foto (2)


Scrie un comentariu

trimite