Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dacă ar fi simplu, oricine ar putea să facă!

Dacă ar fi simplu, oricine ar putea să facă!
Comentează 0

Ieri, 12 aprilie, în urma unui anunț la 112, echipa pirotehnică a ISU ARAD s-a deplasat în afara localității Târnova unde în urma unor lucrări agricole a fost găsit un proiectil.
Misiunea părea de rutină dar când a ajuns la fața locului echipa pirotehnică și-a dat seama că lucrurile sunt mult mai complicate.
Proiectilul exploziv perforant cal.100 mm, avea focosul deșurubat și deteriorat prezentând risc pentru ridicare și transport.
A fost luată decizia distrugerii la fața locului iar cu sprijinul colegilor de la poliție a fost asigurată paza muniției peste noapte.
In această diminneață, echipa pirotehnică formată din cpt. Avramescu Adelin - Flavius, plt.maj Florin Opritescu, plt.maj Dincă Valentin cu sprijinul unui echipaj al Detasamentului de Pompieri Ineu au început executarea misiunii.
Asigurarea din punct de vedere medical a operațiunii s-a făcut cu ajutorul unui echipaj SMURD de către Centrul Medical Județean al MAI, cms sef doctor Rares Bârsan.
Din fericire proiectilul s-a aflat la o distanță destul de mare de localitate și nu a necesitat măsuri suplimentare de evacuare a populației.
Pentru distrugere au fost folosite 1,8 kg trotil.
După aproximativ trei ore echipa pirotehnică a reușit distrugerea proiectilului raportând "misiune îndeplinită".
Mulțumim pentru sprijinul acordat pe tot parcursul misiunii colegilor de la IPJ Arad.
 

Galerie foto (10)


Scrie un comentariu

trimite