Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cutremur devastator în Turcia și Siria - 7.4 pe Richter. UPDATE: Cel puțin 500 de morți și mii de răniți

Catastrofă de proporții în Turcia și Siria. Un cutremur devastator, a cărui magnitudine a fost revizuită de la 7.8 la 7,4 pe Richter a ucis sute de oameni, iar bilanțul provizoriu al răniților este deja de ordinul miilor. Seismul este cel mai puternic din ultimul secol în regiunea respectivă. Este alertă națională în Turcia, iar președintele Erdogan a mobilizat toate forțele de ordine pentru a sări în ajutor. Un bloc de 10 etaje s-a prăbușit și sute de clădiri au fost complet avariate de seismul care a durat mai mult de un minut și jumătate.

Cutremur devastator în Turcia și Siria - 7.4 pe Richter. UPDATE: Cel puțin 500 de morți și mii de răniți
Comentează 0

Citeste continuarea pe realitatea.net

UPDATE 10:30 - Bilanţul total al morţilor în Turcia şi Siria a crescut la 521, potrivit CNN.

Cel puţin 284 de persoane au murit, iar alte 2.300 au fost rănite în Turcia, anunţă vicepreşedintele turc Fuat Oktay. Peste 1.700 de clădiri au fost avariate în zece oraşe.

În Siria, cel puţin 237 de persoane au murit, iar alte 639 au fost rănite, potrivit agenţiei oficiale siriene de presă Sana, care citează un oficial de la Ministerul sirian al Sănătăţii.


UPDATE 10:15 - 10 români surprinși de cutremur în Turcia cer ajutorul autorităților de la București. Este vorba despre 9 studenți și un profesor care au rămas blocați în zona unde a lovit cutremurul, în Kahramanmaraş. MAE a anunțat intervenția imediată a unei echipe consulare pentru recuperarea românilor.


UPDATE 10:00 - Bilanțul negru al seismului crește alarmant. Cel puțin 284 de persoane au murit și alte 2.320 au fost rănite după cutremurul ce a zguduit sudul Turciei luni dimineață, potrivit agenției de presă turce Anadolu.


UPDATE 9:00  Potrivit ministerului român de Externe, printre victime nu se află cetățeni români.


UPDATE 8:00    237 de au murit în Siria – Alep, Hama și Lattakia – și 639 au fost rănite, potrivit Ministerului sirian al Sănătății. „Situația este foarte tragică, zeci de clădiri s-au prăbușit în orașul Salqin”, a declarat un membru al organizației de salvare Căștile Albe într-un clip video pe Twitter, referindu-se la un oraș aflat la aproximativ 5 km de granița cu Turcia, transmite AFP.

Între timp, magnitudinea sesimului a fost revizuită de la 7,8 la 7,4 pe Richer, potrivit datelor oficiale transmise de seismologii turci.

Cutremurul a făcut prăpăd în provincia Gaziantep din sudul Turciei. Seismul a fost atât de puternic încât s-a resimțit și la 90 de kilometri în Siria unde a produs sute de victime. Seismul devastator a durat mai mult de un minut și s-a produs la aproximativ 15 kilometri adâncime.

Cel puțin 38 de persoane au fost declarate moarte în Turcia și alte 62 au murit în Siria. Sute de clădiri au fost distruse, iar oamenii sau ieșit pe străzi în ciuda frigului. Echipele de salvare și locuitorii caută supraviețuitori printre ruine.

Citeste continuarea pe realitatea.net

Articole asemanatoare