Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade la Arad - Ceala

Cutremur cu magnitudinea de 6,4 grade la Arad - Ceala
Comentează 0

În dimineaţa zilei de marţi, 29 marie, în jurul orei 06,00, un cutremur devastator, se pare că având magnitudinea de 6,4 grade pe scara Richter, a zguduit din temelii pământul în zona Ceala, mai exact în partea dreaptă a şoselei ce iese din municipiul Arad spre Pecica. Epicentrul cutremurului a fost localizat undeva la 5 km sub scoarţa terestră, exact pe falia ce desparte plăcile tectonice de sub România şi Ungaria. La suprafaţă undele seismice au distrus literalmente clădirile care alcătuiau renumitul Complex de creşterea porcilor CEALA, printre dărâmături, flăcări, fum şi ziduri surpate găsindu-se nenumărate animale, cât şi victime umane.

„Desfăşurăm un exerciţiu cu forţe şi mijloace specifice, exerciţiu anual de testare a capacităţii forţelor de intervenţie şi de coordonare în cazul unui cutremur, exerciţiu intitulat SEISM 2016.

În acest moment se execută misiuni pentru stingerea unui incendiu provocat de cutremur, scoaterea victimelor de sub dîrâmături, transportul acestora către ambulanţe şi la Unitatea de Primiri Urgenţe. Se vor lua măsuri pentru lichidarea incendiului, victimelor li se va acorda primul ajutor la faţa locului, apoi vor fi transportate la UPU, folosim maşini de stingere, echipe de căutare –salvare, un echipaj de căutare-salvare canină şi ambulanţele SMURD” , după cum ne-a relatat căpitan George Pleşca din partea ISU Arad.

Vasile Zărăndan   

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite