Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cupa României la Fotbal - Tenis. Salontani medialiaţi la finala de la Constanţa

Cupa României la Fotbal - Tenis. Salontani medialiaţi la finala de la Constanţa
Comentează 0

În perioada 28-30 iunie 2024, Sala Sporturilor din Constanţa a găzduit Cupa României la fotbal-tenis, competiţie la care s-au acordat trofee la şase categorii (seniori, senioare, U21 mixt, Juniori 1, Juniori 2 şi open). Organizatorul întrecerii a fost Federaţia Română de Fotbal-Tenis Cluburi şi Asociaţii Judeţene.

Din cauza faptului că finala s-a suprapus cu examenele naţionale de capacitate şi bacalaureat, clubul salontan nu a putut deplasa pe litoral juniorii, fiind prezenţi doar componenţii echipei de senioare și a formației U21 mixt. Fetele au cucerit medalia de argint, în urma finalei disputate cu CSM Alexandria. Antrenorul Alex Sorean a mizat pe echipa formată Andreea Neag, Andreea Banyai şi Mădălina Istrate. De asemenea, componenţii echipei U21 mixt au urcat pe ultima treaptă a podimului, câştigând medaliile de bronz. Echipa a fost alcătuită din Andreea Bányai, Halász Daniel, David Suciu şi Szatmári Levente. 

La seniori, din cauza lipsei resurselor financiare necesare, clubul salontan nu participă în Campionatul Naţional de Fotbal-Tenis, dar cei mai buni jucători evoluează sub culorile formaţiei campioane, CSM Slatina. Cvartetul Alex Sorean, Marc Bence, David Suciu şi Vasile Sorean jr., împreună cu slătineanul Sebastian Jecu, nu a dezamăgit nici anul acesta, câştigând trofeul Cupei României la seniori. Este al patrulea succes consecutiv obţinut de jucătorii salontani în Cupa României. 

Alţi doi jucători salontani, Halász Dániel şi Denis Purja, au ajutat echipa CSM Deva să-şi treacă în palmares primul trofeu câştigat la fotbal tenis, clubul hunedorean ocupând primul loc la cupă în categoria Open. 

Vasile Sorean, preşedinte CS Tengo Salonta, care a condus spre victorie formaţia din Slatina a precizat: „Pentru noi a fost o întrecere reuşită, cu două medalii cucerite, unul de argint și unul de bronz. Am mai completat cu alte două succese la care au contribuit jucătorii formaţi de Tengo, care actualmente evoluează pentru Slatina şi Deva. Am câştigat practic cele mai importante trofee din cadrul întrecerii”. 

Cantonament cu lotul național

Înainte de turneul Cupei României, Federația Română de Fotbal-Tenis a organizat un cantonament de pregătire pentru loturile naționale, acțiune la care au fost convocați mai mulți componenți ai echipei salontane, Alex Sorean, Marc Bence, Andreea Neag, Denis Purja David Suciu şi Halász Dániel. Aceștia s-au pregătit pentru Campionatele Mondiale de fotbal-tenis care vor avea loc în această toamnă la Izvorani. 

De pe litoral, direct în Cehia

Reveniți de la Cupa României, jucătorii de la Tengo nu au timp de relaxare, echipa urmând să participe în perioada 6-7 iulie la un turneu internațional în Cehia, la Cupa Vsetin. Următorul weekend va angrena juniorii și senioarele în cadrul etapei a 4-a a Campionatului Național, iar la mijlocul lunii, seniorii vor evolua în cadrul rundei a 5-a din Campionatul Național, etapa fiind programată la Izvorani. 

Doi oradeni au parcurs 1700 de km pentru a asigura o transmisie in direct a tuturor meciurilor (peste 17 ore), asigurand astfel o buna mediatizare a fotbal-tenisului la nivel national si international. "Faptul ca exista peste 1000 de vizualizari dovedeste popularitatea acestui sport si ne motiveaza sa promovam canalul de YouTube al Federatiei Romane de Fotbal-Tenis." au declarat reprezentantii Fanmedia Oradea. Pentru scurt timp in ministudioul de transmisie a fost prezent si cunoscutul comentator sportiv Cristian Frisk, recent intors de la Frankfurt, unde a comentat pentru siteul UEFA în format radiofonic audiodescripție, meciul România - Slovacia.

Galerie foto (7)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite