Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum se va intra în Grecia începând cu 15 iunie. Planul autorităţilor

Grecia a anunţat planul cu privire la turism şi la protocoalele sanitare care vor trebui respectate. Turiştii din 20 de ţări au primit "undă verde". Aceştia nu vor trebui să prezinte un test pentru coronavirus.

Cum se va intra în Grecia începând cu 15 iunie. Planul autorităţilor
Comentează 0

Grecia se va  proteja printr-o serie de protocoale pentru zboruri şi turism, precum şi manuale speciale pentru clasificarea ţărilor pe baza numărului de cazuri şi de decese, urmând ca țările de provenineță ale turiștilor să fie caracterizate ca fiind "roșii”, „portocalii”, „verzi” și „galbene”. 

Deocamdată, în cazul Greciei sunt estimate circa 20 de ţări, care vor primi "undă verde" pentru a a trimite turişti, pe cale aeriană sau rutieră. Conform informațiilor existente, acestea ar fi: Cipru, Israel, China, Japonia, Australia, Norvegia, Danemarca, Austria, Bulgaria, Serbia, România, Albania, Macedonia de Nord, Bosnia, Croația, Polonia, Ungaria, Slovacia și Cehia.

În Grecia a fost permis yahtingul din 25 mai și vor fi permise de la 1 iunie camparea și redeschiderea hotelurilor care rămân deschise 12 luni pe an, iar din 15 iunie se vor deschide și celelalte unități hoteliere, dar și aeroportul Elefterios Venizelos. De pe 1 iulie se vor redeschide și celelalte aeroporturi din țară. De pe 15 iulie se vor ridica gradual toate măsurile excepționale de siguranță, potrivit ECONOMICA.NET.Cum 

De asemenea, țara a inclus câteva măsuri de protecție a angajaților și a companiilor, precum:

extinderea dreptului de a nu suspenda contractele de muncă până în iulie 

reducerea chiriilor pentru întreprinderi cu 40% până la sfârșitul lunii august,

nou mecanism de susținere a ocupării forței de muncă prin programul SURE până la sfârșitul lunii septembrie,

sprijinirea lucrătorilor sezonieri,

plata rambursabilă în avans, reducerea plății în avans a impozitului

reducerea TVA pentru transporturi, cafea, băuturi nealcoolice și pachete turistice, capital de lucru pentru IMM-uri (TEPIX II) / Fondul de garantare / Banca de dezvoltare.

Grecia va fi împărțită în zone de risc, cel mai mic fiind în zona continentală și Creta, unde există posibilitatea transportului către spitale în maximum două ore, risc mediu, pentru zonele în care există unități spitalicești cu capacitatea de a trata cazurile de Covid-19, și risc ridicat, zonele unde există doar unități de sănătate simple.

Sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite