Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum se lăudau cu sondajele de opinie candidații de primar din Arad. Au obținut scoruri rușinoase!

Cum se lăudau cu sondajele de opinie candidații de primar din Arad. Au obținut scoruri rușinoase!
Comentează 2

În săptămâna alegerilor locale, diferite partide politice și candidații acestora pentru funcțiile de primari au "intoxicat" rețelele de socializare și presa cu fel de fel de sondaje făcute din "pix".

Și-au dorit să lase impresia că sunt câștigători sau că le suflă în ceafă primarilor pe funcție. Realitatea a fost însă radical diferită.

După numărarea voturilor s-a putut ușor observa că aceste sondaje erau niște manipulări și nimic mai mult.

La nivelul județului Arad am reușit să găsim patru asemenea sondaje care acum ne fac să râdem.

De departe cel mai tare este cel în care candidatul la Primăria Arad, Samuel Caba, era cotat cu 24%, la doar 7 procente în spatele favoritului Gheorghe Falcă. Samuel Caba prezenta într-o conferință de presă sondajul următor: Gheorge Falcă cu 31%, Samuel Caba cu 24%, Sebastian Bulumac cu 21% iar ceilalți candidați, împreună, 23%.

Ei bine, Samuel Caba a obținut 3,37%  foarte departe de cele 24 de procente cu care se lăuda.

Un alt sondaj apărut în media îl plasa pe candidatul Ciprian Luca la mică distanță în spatele lui Gheorghe Falcă. Luca avea, în acel sondaj peste 20 de procente, cu doar câteva sub primarul în funcție. În realitatea, conform votului de duminică, Ciprian Luca a obținut 2,75%.

Un alt sondaj ciudat a fost cel lansat dinspre PSD Arad. În acesta, candidatul Sebastian Bulumac avea 36%, cu doar trei procente în spatele lui Gheorghe Falcă. Sebastian Bulumac a obținut 26 la sută în alegeri, cu peste 20% în spatele lui Falcă.

Un alt sondat deplasat rău care a circulat în media arădeană a fost cel al lui Claudiu Drăgan, candidat la Primăria Chișineu-Criș. Conform acelui sondaj Drăgan era cotat cu 52%, în timp ce primarul Gheorghe Burdan avea vreo 26%. În realitatea Claudiu Drăgan a obținut doar 36%, iar Gheorghe Burdan 48%.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite