Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să sterilizați biberoanele: 6 sfaturi și metode de utilizat

Comentează 0

V-ați adus acasă micuțul pachet de bucurie și faceți tot posibilul să îl păstrați în siguranță și sănătos. Se spune adesea că alăptarea este cel mai bun moment de legătură între un bebeluș și o mamă. Dar nici hrănirea cu biberonul nu este rea. Este un mijloc confortabil de hrănire, deoarece îi oferă mamei timp pentru a-și reface energia.  

Dar cel mai important lucru de care trebuie să țineți cont în timp ce vă hrăniți bebelușul cu biberonul este că acesta trebuie să fie steril. Deoarece bebelușii au un sistem imunitar slab imediat după naștere, corpul lor este destul de vulnerabil la diverse boli și infecții. 

Prin urmare, ar trebui să se aibă grijă de toate sursele posibile de transmitere a microorganismelor. Una dintre aceste surse este biberonul. Citiți mai departe pentru a afla câteva sfaturi și trucuri pe care le puteți folosi pentru a steriliza biberoanele bebelușului. 

De ce să sterilizați biberoanele pentru bebeluși? 

În biberon se pot depune mai multe microorganisme precum viruși, bacterii și ciuperci. Acestea se amestecă în laptele bebelușului și pătrund în organismul său, ducând la vărsături, afte sau diaree. Prin urmare, este necesar să sterilizați corect biberoanele înainte de utilizare, cu un sterilizator de biberoane sau folosind o altă metodă. 

Nu trebuie neapărat să le sterilizați după fiecare hrănire, atâta timp cât le spălați cu apă caldă și le depozitați într-un recipient steril. Este recomandabil să sterilizați biberoanele din când în când. Dacă bebelușul dvs. a fost recent bolnav de gripă sau răceală sau are sistemul imunitar slăbit sau este prematur, trebuie să folosiți un sterilizator de biberoane mai des. 

Chiar dacă bebelușii dezvoltă o rezistență mai bună împotriva infecțiilor în momentul în care împlinesc un an, continuați sterilizarea atâta timp cât este hrănit cu biberonul. 

Ce trebuie să faceți pentru a steriliza biberoanele pentru bebeluși 

Există anumite lucruri inevitabile pe care trebuie să le faceți pentru sterilizarea completă a biberoanelor de lapte ale bebelușului. 

1. Folosiți apă filtrată 

Apa obișnuită de la robinet poate avea contaminanți. Practic, este o apă dură, ceea ce înseamnă că poate lăsa un strat rezidual de săruri în interiorul biberonului și al altor echipamente. Prin urmare, folosiți apă filtrată pentru sterilizare. Chiar dacă folosiți un sterilizator de biberoane cu abur, trebuie să folosiți apă filtrată pentru a asigura o protecție completă. 

2. Curățați biberoanele 

Înainte de sterilizare, curățați biberoanele, tetinele, inelele de reținere și lingura din cutia de lapte praf cu apă caldă cu detergent. Puteți curăța biberonul și părțile sale folosind o perie pentru biberon. În timp ce curățați, rotiți peria pentru a îndepărta laptele uscat sau laptele praf din echipament. 

Mașina de spălat vase, de asemenea, poate fi folosită pentru a curăța biberoanele. Așezați-le pe raftul superior al mașinii de spălat și puneți-le la un ciclu cald (pentru a nu se topi). 

Îndepărtați orice urmă de lapte de pe toate părțile biberonului, inclusiv de pe capace. Întoarceți tetinele pe dos și spălați-le. Spălați-le imediat după ce v-ați hrănit bebelușul pentru a evita uscarea resturilor de lapte. După ce ați terminat procesul de curățare, clătiți cu grijă tot săpunul. Curățați-vă bine mâinile înainte de a trece la sterilizare. 

3. Cumpărați vase de plastic de calitate alimentară 

Dacă cumpărați echipamente de plastic pentru hrănirea bebelușului dumneavoastră, optați întotdeauna pentru o calitate de grad alimentar. Optați pentru cele care nu conțin BPA sau cumpărați biberoane din sticlă. Nu uitați să sterilizați noile biberoane înainte de utilizare. Cu excepția cazului în care există instrucțiuni specifice, biberoanele din sticlă pot fi sterilizate în același mod ca și cele din plastic, într-un sterilizator de biberoane. 

Verificați în mod regulat sticlele și tetinele pentru a vedea dacă nu sunt despicate, zgâriate sau crăpate și înlocuiți echipamentul de hrănire deteriorat. Bacteriile tind să se acumuleze în astfel de locuri și să supraviețuiască chiar și după curățare și sterilizare. 

4. Uscați separat 

Folosiți o cârpă curată și exclusivă pentru a usca biberoanele sterilizate. Păstrați-le pe un raft separat și, dacă este posibil, într-un recipient ermetic pentru a evita contaminarea din cauza prafului. De asemenea, le puteți sigila într-o plasă cu fermoar. 

5. Deschideți-le chiar înainte de hrănire 

Scoateți biberoanele dintr-un sterilizator de biberoane doar înainte de ora de hrănire. Păstrați sterilizatorul acoperit cu un capac până când aveți nevoie de un biberon, pentru a păstra echipamentul de hrănire fără germeni. 

6. Spălați-vă pe mâini 

Spălați-vă bine pe mâini înainte de a scoate biberoanele din sterilizator. De asemenea, puteți folosi clești sterilizați pentru a scoate accesoriile, cum ar fi tetinele, și a le așeza gata de utilizare pe capacul răsturnat al sterilizatorului sau pe o suprafață curată. 

 

Nu țineți biberoanele sterilizate afară pentru mult timp. Puneți-le în sterilizatoare cu în spații de depozitare (dacă sunt disponibile) și scoateți-le chiar înainte de utilizare. Dacă nu ați putut folosi sterilizatoarele, atunci sterilizați-le din nou dacă biberonul este scos și lăsat afară pentru o perioadă lungă de timp. 


Scrie un comentariu

trimite