Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să îți alegi mobilierul de baie perfect

Amenajarea băii urmează de cele mai multe ori o schemă destul de clasică, care poate fi aplicată în majoritatea cazurilor. În plus, cele mai multe băi sunt concepute pe o suprafață destul de mică, ceea ce nu permite prea multă mobilitate.

Cum să îți alegi mobilierul de baie perfect
Comentează 0

De aceea, alegerea de mobilier baie înseamnă selectarea și îmbinarea armonioasă a câtorva piese principale (obiecte sanitare) și secundare (rafturi, dulapuri, etajere etc.). Chiar dacă nu doriți sau nu aveți spațiu suficient pentru a include în baia dumneavoastră multe prea multe elemente, există o piesă de mobilier care face întotdeauna diferența și conferă întregii încăperi un aer elegant și rafinat. Este vorba de mobilierul pentru lavoar, care îmbină de minune dimensiunea practică și cea estetică.

În mod evident, acesta trebuie ales în concordanță cu celelalte piese din baie, cu paleta cromatică utilizată, dar mai ales cu lavoarul pe care vi-l doriți. Ei bine, ce opțiuni aveți atunci când alegeți un lavoar baie? Principalele două tipuri care pot fi incluse într-un ansamblu cu ajutorul unei piese de mobilier sunt: lavoarul încastrabil și lavoarul care trebuie montat pe un blat. Din punct de vedere estetic și funcțional, acestea arată extrem de diferit. Este indicat să vă hotărâți în legătură cu acest aspect cântărind inclusiv care ar fi cea mai practică opțiune, care să vă  ușureze sarcinile de zi cu zi.

Formele sunt extrem de diverse pentru ambele variante – rotunde, semi-rotunde, ovale, dreptunghiulare, pătrate, etc. - iar ca dimensiune, sunt concepute la fel de variat, pentru a oferi opțiuni pentru orice tip de baie. Dacă spațiul este limitat, nu este indicat să alegeți un lavoar foarte mare, ci să vă orientați către unul mai mic, care arată chic și elegant.

În ceea ce privește culoarea, cu alb nu puteți da greș niciodată. Majoritatea pieselor pentru baie sunt concepute în această nuanță și sunt de obicei asortate cu accesorii argintii. Dacă vă doriți ceva diferit și special, puteți experimenta inclusiv cu alte nuanțe de lavoar. Negrul mat este extrem de apreciat și la modă în acest moment. 

E foarte important să știți că mobilierul care va veni în completarea lavoarului trebuie să se potrivească atât ca formă, cât și ca nuanță, pentru a crea o estetică plăcută. Dacă albul oferă ceva mai multă libertate, pentru un lavoar negru ar fi indicat să optați pentru aceeași culoare și în cazul celorlalte elemente din baie.

Nu uitați să luați în considerare preferințele și nevoile personale după ce ați consultat variantele disponibile, și veți face cu siguranță alegerea perfectă de mobilier pentru baie.


Scrie un comentariu

trimite