Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să alegi o geacă de iarnă pentru bărbați?

Cum să alegi o geacă de iarnă pentru bărbați?
Comentează 0

Alegerea unei geci de iarnă pentru bărbați nu este o sarcină ușoară. Adesea costisitoare, este o investiție pentru viitor, așa că nu trebuie să dau greș când cumperi. La alegerea unei geci pentru iarnă pot fi luate în considerare mai multe elemente: stil, material, croială sau chiar culoare. Iată câteva sfaturi care te vor ajuta să -ți alegi geaca iarnă bărbați și să te păstrezi călduros.

Alege materialul hainei tale

Ca și în cazul tuturor hainelor tale, regula este simplă: scapă de materialele sintetice! Ori de câte ori este posibil, încearcă să nu ai mai mult de 20-30% sintetic în geaca iarnă bărbați sau în orice îmbrăcăminte în general.

Ai apoi de ales dintre materiale naturale precum bumbacul (nu prea potrivit pentru iarnă) sau lâna care are cele mai interesante proprietăți termice și izolante pentru iarnă. În plus, lâna ajuta la reglarea temperaturii, previne transpirația excesivă și mirosurile neplăcute. Singura problemă este că lâna este scumpp, dar, după cum te-am avertizat la începutul articolului, alegerea unei haine de iarnă de calitate este o investiție.

Alege geaca iarnă bărbați în funcție de stilul tău

  • Palton

Dacă ai un stil formal, poți alege un palton. În această categorie ai de unde alege. Paltoanele au o croială care îmbunătățește cu adevărat silueta masculină. Pot fi purtate cu un costum sau în look-uri casual chic. Paltoanele formează o familie mare de haine de iarnă pentru bărbați. Lungi și foarte elegante, erau purtate peste costum. Astăzi, încă le purtăm, dar mai mult sau mai puțin elegant. Sunt o geacă iarnă bărbați care s-a democratizat pe scară largă și care se regăsește foarte des ca o piesă elegantă într-o ținută casual chic. În grupul de paltoane, vei găsi de obicei stilul Chesterfield. Îl poți recunoaște cu ușurință după placheta cu un singur nasture, reverul mediu, buzunarele și fanta la spate. De obicei, coboară până deasupra genunchiului.

  • Haină de ploaie

Dacă iarna nu este rece, ci ploioasă, poți alege o haină de ploaie. O gabardină, un trenci sau o haină militară sunt perfecte împotriva ploii și pentru efectul lor, deși nu te vor proteja la temperaturi scăzute.

  • Parka

Dacă ai un look mai relaxat, te poți gândi deja să cumperi o parka! Este o armă foarte eficientă împotriva frigului deoarece îmbină o țesătură tehnică cu moliciunea și căldura penelor sau pufului. În plus, parka cu glugă este super practică în caz de ploaie. La urma urmei, este o haină care a fost special concepută pentru a rezista la frigul extrem. La fel ca toate celelalte paltoane, parka are câteva caracteristici: o lungime de la jumătatea coapsei, o țesătură exterioară impermeabilă, o glugă (adesea cu blană), buzunare laterale și foarte adesea un fermoar dublu și închidere cu nasturi pentru o bună izolație de frig. Îți recomandăm în acest sens o geacă The North Face!

Alege o geaca iarna barbati adaptată morfologiei tale

Dacă ești scund, evită paltoanele prea lungi, care de obicei cad sub genunchi și care îți pot comprima silueta. La fel, evită paltoanele umflate, deoarece croiala lor largă nu va avea cel mai frumos efect asupra ta. Cei scunzi vor avea așadar ca opțiuni paltonul scurt, precum și jachete de lână sau jachete de piele scurte. Paltoanele lungi pot rămâne o opțiune, dar cu atenție, deoarece nu trebuie să depășească jumătatea coapsei. Trenciul este disponibil în mai multe lungimi, putând alege și un model de trenci scurt dacă ai chef.

Cei înalți vor avea mai mult noroc deoarece vor putea, în general, să poarte orice. Cu un mic avertisment pentru paltoane și jachete dacă ești înalt și slab. Purtarea unei haine scurte poate crește efectul lungimii și dimensiunii picioarelor.

Alege culoarea potrivită pentru geaca iarnă bărbați

Culorile bleumarin, gri sau cămilă sunt cele mai comune. Primele două sunt destul de clasice, cămila îți permite să gândești „în afara cutiei” și se adaptează, de asemenea, foarte bine stilului streetwear. Dacă alegi un trenci, poți adăuga kaki la acestea.


Scrie un comentariu

trimite