Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să alegeți plita potrivită

Cum să alegeți plita potrivită
Comentează 0

S-ar putea să vă gândiți să vă luați o nouă plită Franke pentru bucătăria dvs. și să vă dați seama că industria aparatelor de bucătărie s-a schimbat cu adevărat. Cu toată noua tehnologie încorporată în aparatele de bucătărie, există atât de multe opțiuni din care puteți alege acum. La fel ca o hotă Franke, cumpărarea unei plite este într-adevăr mai mult o piesă de investiție, așa că este important să știți ce anume căutați.

Plită cu inducție:

Înainte de a începe, iată un pic de știință despre cum funcționează. Fiecare plită Franke are un fir de cupru înfășurat și, atunci când trece un curent electric prin acel fir, se creează un câmp electromagnetic. Când așezați o tigaie cu conținut de fier, câmpul electromagnetic trece în tigaie și face să vibreze fierul din tigaie, care apoi încălzește tigaia.

Avantaje:

Rata de eficiență energetică este de 90%! Acest lucru înseamnă că doar 10% din căldură se pierde în mediul înconjurător.

Inducția este cel mai sigur tip de plită Franke dintre cele trei. Puteți pune mâna pe plită în timp ce gătiți și nu vă veți arde grav. De asemenea, nu există un foc real, așa că nu trebuie să vă faceți griji că vă veți da foc la casă.

Deoarece arzătoarele cu inducție sunt plate, acestea sunt foarte ușor de utilizat. În plus, din moment ce nu sunt fierbinți, nu trebuie să așteptați 3 ore pentru a face curățenie!

Arzătoarele cu inducție au un timp de încălzire extrem de rapid. Puteți aduce 2 căni de apă la fierbere în aproximativ 1,5 minute.

Contra:

Deoarece inducția este o tehnologie nouă, prețul unui astfel de model de plită Franke este destul de ridicat. Dacă faceți cumpărături cu un buget redus, este posibil ca inducția să nu fie pentru dvs.

Plitele cu inducție au un zgomot ciudat de bâzâit atunci când porniți căldura la foc mare. S-ar putea ca moleculele să vibreze la o rată mare, dar dacă știți că vă va deranja pe termen lung, poate vreți să încercați unul dintre celelalte două tipuri de plită Franke.

Plită pe gaz:

Pro:

Gătitul cu foc este atât de distractiv și interesant. Este ceva special când auziți aprinderea și vedeți focul albastru intens și fierbinte care vă excită și mai mult să gătiți o masă.

Control nelimitat al temperaturii. Înaltă, joasă sau oriunde între cele două, o plită Franke pe gaz vă oferă cu adevărat libertatea de a forma temperatura pe care o doriți.

Aveți, de asemenea, și controlul vizual al temperaturii. Puteți ști cât de fierbinte este doar uitându-vă la ea, în timp ce, în cazul inducției, aveți doar butoane din care să alegeți. Acest lucru poate ajuta la consistență și la rezultatele gătitului.

Puteți folosi orice oală de orice formă și material. De exemplu, dacă aveți un wok care este foarte rotund în centru, flacăra va atinge întreaga suprafață a tigăii, indiferent de situație.

Contra:

Cea mai puțin eficientă plită Franke din punct de vedere energetic dintre cele trei. Are o eficiență energetică de doar 40%. Ceea ce înseamnă că mai mult de jumătate din căldură va merge doar în mediul înconjurător, mai degrabă decât în mâncarea dvs.

Gătitul cu foc creează întotdeauna riscuri. Vă puteți arde, puteți da foc la ceva sau puteți avea o scurgere de gaz.

Plită electrică:

Pro:

Eficientă din punct de vedere energetic! Are o eficiență de aproximativ 75%, ceea ce este destul de aproape de inducție.

Curățarea unei plite electrice este la fel de ușoară ca și cea a uneia cu inducție. Suprafața plană facilitează ștergerea, dar așteptați câteva ore, deoarece va fi fierbinte.

Prețul este foarte bun! O plită Franke cu inducție va avea un preț cu aproximativ 30% mai mare, așa că, dacă aveți un buget, dar doriți totuși o bună eficiență energetică și o curățare ușoară, cea electrică ar putea fi cel potrivit pentru dumneavoastră .

Contra:

Timp de încălzire mai lung. În testul de fierbere a 2 cești a durat aproximativ 5 minute, ceea ce îl face semnificativ mai lung decât celelalte două.

Timp de răspuns mai lent. Atunci când formați aceste numere, va dura mai mult timp pentru a crește sau a scădea căldura.

Dacă tigăile dvs. sunt înfășurate sau ușor rotunjite, nu veți avea suficient contact cu plita. Acest lucru înseamnă că toate tigăile pe care le cumpărați trebuie să aibă fundul plat.


Scrie un comentariu

trimite