Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum reduci consumul de energie electrică al acestui electrocasnic care funționează 24 de ore din 24 în casa ta

Comentează 0

Tehnologia a avansat pentru multe beneficii, mai ales pe un subiect care ne preocupă pe mulți dintre noi: economia de energie care duce la grija bugetului nostru și a mediului înconjurător. Cu toate acestea, nu toți avem capacitatea de a merge și de a cumpăra aparatul care aduce această tehnologie pe piață atunci când apare pe piață. De aceea, astăzi vă prezentăm câteva strategii pentru a utiliza rațional energia și a reduce cheltuielile.

Frigider sau lăzi frigorifice

Este aparatul care consumă cea mai mult energie electrică în casele noastre, în special pentru că funcționează 24 de ore pe zi. De aceea, reducerea consumului unui frigider, fie el chiar și un frigider LG, este esențială pentru a obține o casă mai eficientă și mai durabilă, motiv pentru care trebuie să i se acorde o atenție deosebită. Reducerea consumului de energie electrică este relativ simplă dacă urmați aceste zece sfaturi.

Planificați înainte de a deschide frigiderul. Nu mai trebuie să vă holbați la ușa deschisă întrebându-vă ce să luați. Ușa unui frigider LG sau de la lăzi frigorifice trebuie deschisă de cât mai puține ori și pentru perioade scurte de timp. Strategia este clară: înainte de a deschide ușa, gândiți-vă: de ce am nevoie, voi mai avea nevoie de ceva în câteva minute?  Aceasta este o secundă de reflecție în spatele ușilor închise. Dacă o faceți cu ușa deschisă poate duce la o creștere semnificativă a consumului.

Când puneți alimentele în frigider, asigurați-vă că nu sunt prea fierbinți. Dacă nu îl lăsați să se răcească în prealabil, veți crește temperatura în interiorul frigiderului sau a unor lăzi frigorifice, iar acesta va trebui să lucreze de două ori mai mult. Același lucru este valabil și atunci când doriți să congelați alimente. Dacă folosiți această tehnică, pe lângă reducerea consumului de energie, prelungiți și durata de viață a frigiderului sau a congelatorului.

Temperatura optimă a unui frigider LG sau orice alt model este, de obicei, între 3 și 5ºC, iar cea a unui congelator sau lăzi frigorifice este între -18ºC și -15ºC. Temperaturile mai mici decât acestea vor cauza creșteri semnificative și inutile ale consumului de energie electrică. Trebuie să setați o temperatură de răcire stabilă în funcție de cantitatea de alimente din ea. În același timp, este o idee bună să organizați corect produsele din frigider, astfel încât alimentele care au nevoie de cea mai mare răcire să se afle în partea de sus, iar cele care au nevoie de cea mai mică răcire să se afle în partea de jos.

Atunci când decongelați alimente, este o idee bună să le decongelați în frigider. Acest lucru înseamnă să nu se modifice proprietățile alimentelor, derivate din faptul că sunt supuse unor diferențe mari de temperatură. În plus, veți da frigiderului o mână de ajutor în plus pentru a păstra alimentele la rece, fără a crește consumul acestora.

În zilele noastre, majoritatea oamenilor dețin frigidere no frost, un tip de frigider modern care nu produce îngheț sau, cu alte cuvinte, nu se umple de gheață pe suprafața sa. Cu toate acestea, sunt unii care încă mai au acest tip de frigider și trebuie să știți că trebuie să îl dezghețați din când în când, deoarece înghețul creează o izolație care poate duce la un consum suplimentar de energie electrică de 20%. În plus, acest lucru împiedică, de asemenea, ca alimentele care au nevoie de congelator să fie refrigerate corespunzător.

Păstrarea acestuia în condiții perfecte este un alt punct important pentru a reduce consumul. Nu uitați să îl dezghețați dacă observați că are un strat de gheață pe elementul de încălzire. Dacă nu faceți acest lucru, veți crește semnificativ consumul.

Locația sa este, de asemenea, importantă. Dacă este posibil, nu așezați un frigider LG sau lăzi frigorifice într-o zonă însorită sau în apropierea unei surse de căldură, cum ar fi un cuptor, un aragaz electric sau un radiator. Ați avea nevoie de mult mai multă energie pentru a menține temperatura.

Mutați-l la câțiva centimetri de perete. Acest lucru va permite ca căldura generată de funcționarea sa să se disperseze și să nu-i afecteze funcționarea.

De asemenea, nu uitați să faceți curățenie în spatele unui frigider LG, dar și în spatele și sub orice lăzi frigorifice. Sunt aparate care trebuie să respire, iar schimbul de aer cu exteriorul trebuie să fie adecvat. Dacă nu veți fi acasă pentru o perioadă de timp, cel mai bine este să lăsați un frigider LG curat, gol și scos din priză pentru a evita consumul inutil.

Și, în cele din urmă, dacă trebuie să cumpărați un frigider nou, vă recomandăm să investiți în aparate A+++, cum ar fi un frigider LG, ori de câte ori este posibil. Deși pot fi puțin mai scumpe, veți economisi bani în timpul utilizării și veți polua mai puțin. De asemenea, același lucru este valabil și pentru lăzi frigorifice.

Aceste sfaturi nu sunt prea complicate de pus în practică și vor însemna o reducere semnificativă a consumului de electricitate al frigiderului, așa că nu mai aveți nicio scuză.


Scrie un comentariu

trimite