Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum poți folosi cafeaua în tratamentele de frumusețe

Te-ai întrebat întotdeauna cum poți avea o piele catifelată fără să lași o avere în saloanele de cosmetică? E mai simplu decât crezi!

Cum poți folosi cafeaua în tratamentele de frumusețe
Comentează 0

Foarte multă lume le invidiază pe celebrități pentru pielea perfectă și părul plin de strălucire. Probabil te gândești că este imposibil să obții și tu astfel de rezultate fără a cheltui o avere. Ei bine, adevărul este că, de cele mai multe ori, chiar și vedetele apelează la trucuri pe care le pot face în casă.

În primul rând, astfel de tratamente sunt mult mai bune pentru pielea ta pentru că sunt compuse din ingrediente naturale. În al doilea rând, sunt mult mai practice și  economisești mult timp atunci când optezi pentru ele.

Printre produsele de uz casnic care se pot dovedi aliați de nădejde în trucurile de frumusețe, cafeaua ocupă un loc special, fiind unul dintre  cele mai bune produse care pot fi folosite pentru îngrijirea zilnică a pielii.

1. Scrub facial

Folosește cafea măcinată, ulei de cocos, scorțișoară și zahăr nerafinat pentru a-ți crea un scrub natural. Păstrează amestecul într-un borcan închis ermetic și folosește-l o dată sau de două ori pe săptămână pentru a îndepărta celulele moarte. E important să ai porii deschiși când îl aplici pe față, așa că cel mai bine ar fi să îl folosești după duș. Nu uita să hidratezi bine tenul după tratament.

2. Tratament pentru păr

Cafeaua întărește foliculele de păr și stimulează creșterea. De asemenea, îl păstrează curat și fără mătreață.
Îți poți masa scalpul direct cu zaț pentru a acelera creșterea părului sau poți folosi zeama de cafea pentru a clăti părul și acesta va deveni mai strălucitor.

3. Dezumflarea ochilor

Cafeaua măcinată este cel mai ușor tratament pentru ochii umflați. Aplic-o pe ochi și las-o 10-15 minute. Va reduce umflătura imediat.

4. Vopsea de păr

Cafeaua este un mod ieftin și ușor de vopsire a părului, mai ales dacă ești brunetă. Combină cafeaua cu balsamul tău de păr și apoi aplică-l pe păr la fel ca pe orice altă vopsea. Culoarea cafelei nu numai că va intensifica părul șaten, dar îi va conferi și multă strălucire.

5. Scrub anticelulitic

Cafeaua este un bun remediu împotriva celulită pentru că revitalizează pielea și accelerează circulația sângelui. Amestecă o parte de apă cu două părți de cafea măcinată și adaugă câteva picături de ulei de arbore de ceai. Poți aplica mixtura cu o perie, în mișcări circulare.

Sursa andreeabanica.com


Scrie un comentariu

trimite