Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum a explicat Ministrul Finanţelor introducerea impozitului global pe gospodărie: 10%, din 2018

Cum a explicat Ministrul Finanţelor introducerea impozitului global pe gospodărie: 10%, din 2018
Comentează 0

Viorel Ştefan, ministrul Finanţelor, a anunţat că Guvernul are planuri mari cu impozitele românilor: lucrează la impozitarea globală a veniturilor unei gospodării, urmând ca din 1 ianuarie 2018, să dispară cota unică de 16%, pentru a se ajunge la o cotă de impozitare de 10%. Concret, cota de 10% ar urma să se aplice veniturilor globalizate, indiferent de sursa lor proveniență.

Potrivit ministrului, noţiunea de gospodărie recunoscută fiscal presupune: un grup de persoane, indiferent dacă sunt rude sau nu, care au un patrimoniu comun şi care se înregistrează la Fisc. Ministrul a mai spus că prin introducerea impozitului pe venitul global se vor putea deduce din baza de impozitare diferite cheltuieli, precum sumele platite pentru scheme de pensii private, asigurările de sănătate, studii şcolare ale copiilor.

"Acest lucru nu înseamnă sub nicio formă o nouă taxă sau o nouă formă de impozitare, ci vorbim despre aceeași cotă unică, care este 16% astăzi, iar intenția este ca, începând cu 1 ianuarie 2018, să fie 10% și care să se aplice la veniturile globalizate, să se aplice la toate veniturile indiferent de sursa lor proveniență", a declarat Ștefan, miercuri, într-o conferință de presă, la Palatul Victoria.

Viorel Stefan a mai spus ca grupul de lucru din Ministerul Finantelor lucreaza inca la proiect, un prim draft fiind inmanat astazi Coalitiei pentru Dezvoltarea Romaniei. El a mai spus ca spera ca proiectul sa fie gata "in scurt timp" pentru a fi pus in discutie publica.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite