Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cultura e acasă La Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad

Cultura e acasă La Colegiul Naţional „Moise Nicoară” Arad
Comentează 0

Mihai Neamţu, Vârstele iubirii. Cum transformăm întâmplarea în destin?

    Joi, 12 ianuarie 2017, în Sala Festivă a Colegiului Naţional „Moise Nicoară” din Arad, a avut loc lansarea cărţii Vârstele iubirii. Cum transformăm întâmplarea în destin? de Mihai Neamţu, eseist, filozof şi teolog. Dublu licenţiat al Universităţii Babeş-Bolyai din Cluj, student Erasmus la München, doctor la „Kings College”, Londra, și, nu în ultimul rând, absolvent de „Moise Nicoară”, autorul a pornit într-un periplu în vestul ţării pentru promovarea cărţii sale, alegând să-și poarte inima la vedere mai întâi în școala unde se simte acasă. 

După un scurt cuvânt de introducere al d-nei prof. dr. Diana Şimonca-Opriţa, Mihai Neamţu a împărtăşit din bucuria descoperirii prin dialog a valorilor perene ale  existenței: iubirea, libertatea, prietenia, motivând atât alegerea temei, cât şi a modelelor culturale ale acesteia în fața unui public exigent de peste două sute de tineri. Provocat de întrebările şi de curiozitatea vie a elevilor, Mihai Neamţu a arătat  că vârstele iubirii sunt, de fapt, vârstele timpului nostru.

            A fost o întâlnire specială găzduită de Colegiul Național „Moise Nicoară” în care fostul elev, actualul gânditor aplecat asupra întrebărilor lumii, a ştiut să electrizeze cu puterea ziditoare a cuvântului. Pentru profesorii săi e un motiv de mândrie, iar pentru cei mai tineri este un model de urmat: spiritul înalt, naturaleţea şi modestia, conciliate în profunzimea filozofică și teologică a unui vorbitor înnăscut sunt calități la care adăugăm ce afirmă despre autor Andrei Pleşu: „Un Alioşa Karamazov şcolit – mi-am spus, de îndată ce l-am văzut pe Mihai Neamţu.”

Comunicat de presă

 

 

           

 

 

Galerie foto (5)


Scrie un comentariu

trimite