Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu punctele înjumătățite în mod arbitrar de federația lui Burleanu, UTA continuă lupta pentru promovare

Federația lui Burleanu a decis să ia jumătate dintre punctele câștigate de UTA pe teren pentru a continua să je joace fotbal în Liga a II-a, după încetarea stării de urgență. Bătrâna Doamnă care avea un avans liniștitor de 11 puncte față de următoarele două clasate,  CS Mioveni și Turris T. Magurele, a rămas acum la doar cinci puncte distanță de ocupantele locului al doilea și al treilea, cu largul concurs al federalilor.

Cu punctele înjumătățite în mod arbitrar de federația lui Burleanu, UTA continuă lupta pentru promovare
Comentează 0

Într-un comunicat de presă, reprezentanții clubului anunță însă că vor continua lupta pentru promovare, dar și că își rezervă dreptul de a ataca decizia discriminatorie a Comitetului Executiv la forurile competente pentru inechitate și diminuarea meritului sportiv.

„Federația Română de Fotbal a prezentat pentru vot trei scenarii de încheiere a competiției Ligii a II-a. Se știa de dinainte că două din aceste trei scenarii vor primi foarte puține voturi, deoarece nu se pot realiza logistic și financiar. Cum s-a și întâmplat, de fapt. Scenariul 1: jucarea tuturor celor 14 etape rămase – 1 vot, scenariul 2: play-off / play-out cu înjumătățire de puncte – 0 voturi, scenariul 3: doar play-off cu înjumătățire de puncte – 15 voturi.

Federația Română de Fotbal nu a prezentat niciun scenariu viabil, fără înjumătățire de puncte, în care să primeze meritul sportiv.

Respectăm votul democratic al cluburilor din Liga a II-a, vom demonstra pe teren forța UTA-ei.

Menționăm că F.R.F., organizator și al competiției Liga a III-a, a validat scenarii în care echipele care conduceau clasamentele seriei cu minim 3 puncte au fost promovate direct, arbitrând astfel cu măsură diferită eșaloanele la care este organizator.   

Cum am specificat și în adresa din 7 mai 2020, înaintată Federației Române de Fotbal, ne rezervăm dreptul de a ataca decizia Comitetului Executiv la forurile competente pentru inechitatea și diminuarea meritului sportiv și a deciziei discriminatorii doar împotriva clubului nostru.

Facem un apel la autoritățile locale să susțină financiar perioada imediat următoare de pregătire și de competiție, o perioadă foarte costisitoare datorită protocolului special pentru această perioadă, care trebuie respectat. O perioadă costisitoare, dar foarte importantă pentru întreaga suflare arădeană. Legislația care reglementează perioada de stare de alertă permite extrafinanțarea cluburilor de drept public sau privat rămase în competiție în acest moment.   

Suporterii clubului nostru trebuie să aibă încredere în noi că vom lupta până la final pentru ei și pentru noi.

HAI UTA! HAI ARADUL!”, susțin reprezentanții clubului într-un comunicat de presă.         

Foto: Facebook UTA Arad    

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite
Inchide