Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu Poliția Rutieră în acțiune

Cu Poliția Rutieră în acțiune
Comentează 0

Între orele 12:00-14:00, polițiștii rutieri au desfasurat o acțiune pe raza municipiului, pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță rutieră, depistarea și sancționare conducătorilor auto care nu respectă regimul legal de viteză, nu acordă prioritate de trecere pietonilor, nu respectă semnificația culorii roșu a semaforului electric și săvârșesc orice alte abateri de la prevederile O.U.G 195/2002.
Au fost aplicate 96 sancțiuni contravenționale în valoare de 28.825 de lei, din care:
- pt viteza = 46
- centura siguranță = 4
- telefonie mobila = 1
- bicicliști sancționați = 7                 

- pietoni sancționați = 4
- pentru alte abateri = 17

Au fost reținute 5 permise de conducere, din care:
- pt viteza = 3
- semafor = 1
- prioritate pietoni = 1

Exemple:
O tânără de 25 ani, din Arad, 
a fost depistată pe Bd. Nicolae Titulescu în timp ce se deplasa cu viteza de 103 km/h. I-a fost reținut permisul de conducere pt 90 zile, fiind sanctionata cu amenda în valoare de 1305 lei.

Un bărbat de 66 ani din judetul Bihor a circulat cu un autoturism pe același bulevard, având viteza de 82 km/h. De asemenea, nu a acordat prioritate de trecere unui pieton.
Pentru aceste abateri, a fost sancționat cu amenda în valoare de 1.450 lei, fiindu-i suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru 30 zile.
Aceste acțiuni vor continua și în perioada Sărbătorilor Pascale și 1 Mai, după cum ne-a relatat inspector principal Claudia Iuga, din partea IPJ Arad.
 

Galerie foto (19)


Scrie un comentariu

trimite

Inchide