Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu ochii pe hoții din Arad: unde au dat atacul și unde au fost prinși mai mulți infractori

Atenți la solicitările cetățenilor, ale Primăriei Municipiului Arad și ale colegilor din cadrul Poliției Române, polițiștii locali arădeni au intensificat acțiunile de prevenire a furturilor produse pe raza orașului, chiar dacă acestea nu intră în domeniul lor uzual de competență. În acest sens, un echipaj de ordine publică al Direcției Generale Poliția Locală Arad aflat sâmbătă în patrulare în zona Gării CFR, a observat, în parcarea din zona Pizza 5 Colțuri, două persoane suspecte care ofereau spre vânzare trecătorilor geci noi de iarnă.

Cu ochii pe hoții din Arad: unde au dat atacul și unde au fost prinși mai mulți infractori
Comentează 0

Sfârșitul de săptămână s-a derulat sub semnul furturilor. Fie că au sustras bunuri din magazine sau din automobile, făptuitorii au fost reținuți de echipajele operative ale Direcției Generale Poliția Locală Arad și apoi predați Inspectoratului de Poliție al Municipiului Arad, prejudiciile fiind recuperate în totalitate. La momentul interceptării în vederea legitimării, una dintre cele două persoane a încercat să se sustragă procedurii, însă a fost în scurt timp reținută și încătușată de către polițiștii locali. Respectivul a recunoscut că a sustras obiectele vestimentare din incinta magazinului L.C. Waikiki. Ulterior, acesta a fost predat, pe bază de proces-verbal, unui echipaj al Poliției Municipiului Arad care s-a deplasat la fața locului, la solicitarea reprezentanților DGPL Arad. Prejudiciul a fost recuperat integral.

În noaptea de 9 spre 10 februarie 2020, au alt echipaj al DGPL aflat în patrulare pe strada Poetului a interceptat trei minori suspecți, având asupra lor bagaje voluminoase. La control, s-a constatat că bunurile găsite asupra acestora (o sumă de bani, telefoane mobile, camere de supraveghere și alte bunuri personale) fuseseră sustrase, în urmă cu puțin timp, prin forțarea încuietoarei unui automobil marca Volkswagen, parcat pe Aleea Saturn. Predați, pe bază de proces-verbal, polițiștilor de la Secția 1 Vlaicu cei trei tineri cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani au recunoscut faptul că nu se află la prima abatere de acest fel. În declarațiile oferite echipajului operativ al poliției locale, cei trei au recunoscut că sunt autorii altor patru furturi auto comise pe străzile din municipiu, pe timp de noapte, de la începutul anului. Bunurile sustrase în noaptea de 9 spre 10 ianuarie 2020 au fost recuperate integral și, ulterior, au fost predate reprezentanților Poliției Municipiului Arad.

Direcția Generală Poliția Locală are în vedere comunicarea rapidă a tuturor aspectelor utile Poliției Române de care ia act și, totodată actualizează permanent instructajul personalului său ce patrulează ziua și noaptea în oraș cu datele ce pot fi oferite de Poliția Municipiului Arad referitor la zonele/ intervalele orare în care survin fapte de natura celor susmenționate și profilul făptuitorilor, în vederea îmbunătățirii colaborării dintre cele două instituții și creșterea gradului de siguranță al arădenilor.

Galerie foto (5)


Scrie un comentariu

trimite