Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu fostul internațional român Ionuț Lupescu la BIAVATTI

Cu fostul internațional român Ionuț Lupescu la BIAVATTI
Comentează 0

Cunoscutul fotbalist român Ionuț Lupescu, însoțit de Cristi Chivu și Ioan Andone a executat luni, 26 martie, un ”periplu” prin mai multe localități ale județului Arad (Ineu, Sebiș, Cermei), cu scopul declarat de a-și face campanie pentru șefia Federației Române de Fotbal, la care intenționează să candideze la apropiatele alegeri din luna aprilie.

Turul județului s-a încheiat în municipiu, mai precis la Sala de evenimente BIAVATTI unde, în prezența câtorva glorii ale UTA-ei de altădată și, normal, a jurnaliștilor, a fost organizată o conferință de presă, la care atât Ionuț Lupescu, cât camarazii lui, Chivu și Andone, au răspuns cu amabilitate întrebărilor.

”Aradul este cel de al treizecișișaptelea județ pe care-l vizitez și, așa cum am mai declarat și în conferințele anterioare, mă văd cu toți membrii votanți, dar și cu autoritățile locale, pentru că în continuare fotbalul românesc este finanțat de către autoritățile locale și peste tot sunt aceleași probleme. Cea mai mare problemă fiind cea legată de legislație, legislație care se aplică diferit de la un județ la altul și datorită căreia oamenii care vor să dea bani la sport (nu numai la fotbal) au anumite reticențe pentru că (știți foarte bine) sunt controale peste controale și oamenii nu vor să pățească ceva. De aceea cred că principala misiune pe care o avem este aceea de a ajunge în fața legiuitorului cu un plan național de dezvoltare a fotbalului, în care să fie incluse toate aceste probleme de legislație, legea sponsorizării, infrastructură, fiscalitate, taxe, ca să fie și în România sportul o prioritate în următorii ani. Împreună cu alți colegi de la alte federații trebuie să punem acest plan pe picioare și sperăm ca să convingem oamenii decizionali de importanța sportului. Căci sportul înseamnă în primul rând sănătate pentru copiii noștri, dar înseamnă, în același timp, și învățământ. Al doilea lucru foarte important este recredibilizarea fotbalului românesc. Pe piața financiară există potențial financiar, dar oamenii vor credibilitate, oamenii vor proiecte fezabile, și momentan am vorbit cu foarte mulți oameni care preferă să dea bani la alte secții, dar nu la fotbal. Sunt companii mari, oameni care sunt apropiați de sport, dar vor credibilitate. Se spune despre mine de către cei din federație că sunt arogant, că vreau să-i dau afară, că vreau să tai, că toate programele bune vreau să le termin, pe când eu de șase ani de zile numai asta fac, dezvolt fotbalul în toată Europa. și îmi place să-l dezvolt și în România. Oamenii, după ce mă cunosc (unuii dintre ei mă cunosc deja, căci am mai lucrat în Federație și mă știu), îmi strâng mâna și îmi spun că e cu totul altceva decât ceea ce li s-a povestit. Așa că eu de aceea am plecat în acest periplu și eu personal sunt optimist”, a punctat sigur pe sine Ionuț Lupescu.

Galerie foto (53)


Scrie un comentariu

trimite