Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu Ducu Bertzi la Târgul de Crăciun

Cu Ducu Bertzi la Târgul de Crăciun
Comentează 0

Cu Ducu Bertzi la Târgul de Crăciun - Fotoreportaj sub umbrelă

Ducu Bertzi (n. 21 septembrie 1955, Sighetu Marmației) este un cantautor și folkist român.

Din clasa a noua, împreună cu un grup de prieteni, a înființat grupul Mi bemol rock. Cu această formație, Ducu Bertzi a cântat, la serile de dans ale liceului, piese românești și din repertoriul unor formații la modă. Treptat, a renunțat la chitara electrică în favoarea celei acustice.

Debutul pe o scenă recunoscută a avut loc în 1976, la Baia Mare, iar consacrarea în Cenaclul Flacara a avut loc, în toamna anului 1979, când a lansat cântecul „Când s-o-mpărțit norocul“, în cadrul manifestărilor organizate de Cenaclul Flacăra, unde a activat până în 1985.

După o perioadă în care muzica folk a intrat într-un con de umbră, în 1986, Ducu Bertzi a continuat să înregistreze noi piese, dintre care cele mai cunoscute s-au transformat în șlagăre: „Și de-ar fi“, „Floare de colț“, „M-am îndrăgostit numai de ea“, „Suflet fără chei“, „Omul pădurii“, „Iertările“, „Unde oare“, „Focul vânăt e gonit de vânt“.

A susținut aproximativ 4.500 de concerte atât în țară cât și în străinătate, în mijlocul comunităților românești (21 de țări).

 

Foto: facebook/Ducu Bertzi Oficial

Video: https://www.facebook.com/DucuBertziOficial/videos/1485546924899591/

Galerie foto (99)


Scrie un comentariu

trimite