Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu ditamai proiectilul de 70 de cm pe bicicletă, plimbându-se de-a lungul Frumușeniului

Cu ditamai proiectilul de 70 de cm pe bicicletă, plimbându-se de-a lungul Frumușeniului
Comentează 2

În seara zilei de luni, 26 august, în jurul orei 19,00, unui polițist de frontieră i-a fost dat să vadă ceea ce omul n-a văzut în 20 de ani de carieră.  Și anume, trecând el cu mașina prin Frumușeni în direcția Aluniș, la un moment dat a observat venind în fața lui un  tânăr (e drept, puțin cam  prea vesel !), care ducea iresponsabil pe ghidonul bicicletei un proiectil de 70 de cm lungime.

Polițistul, fiind în afara orelor de servicu, normal că era îmbrăcat civil, așa că a întors  imediat mașina, l-a depășit frumos din nou (de astă dată din spate) pe tânăr, a oprit la vreo 10 metri pe partea dreaptă și apoi a venit la biciclist, rugându-l să iasă încet cu bicicleta în afara părții carosabile. I-a zis apoi să lase jos ”tubul de metal” și, doar după ce s-a asigurat că proiectilul zace inofensiv pe iarbă, i-a spus biciclistului că el transporta, de fapt, un proiectil de avion, o bombă ce putea face ravagii pe o rază de 50 de metri. Când a auzit așa ceva, tânărul și-a luat rapid bicicleta și a rupt-o la fugă pe prima stradă laterală din Frumușeni.

Bineînțeles, acum la fața locului se află pompierii de la ISU Arad și se așteaptă brigada de geniști, dar nu ar fi rău dacă ar putea fi identificat și ”teroristul kamikaze”, pentru a da informații unde a găsit proiectilul (și, deci, e posibil să fie și altele!) și eventual să explice ce naiba a avut de gând să facă din el (clopoței pentru văcuțe?!), de l-a plimbat zglobiu de-a lungul satului!?

 

Vasile de Zărand

 

UPDATE: 

 

”Azi în jurul orei 18.45, în urma unui apel la 112, echipajul pirotehnic al ISU ARAD s-a deplasat în zona localității Frumuseni pe drumul județean ce face legătura între Arad și Frumuseni. La fața locului au găsit o bomba de aviație, exploziv-brizanta de 50 kg, muniția fiind abandonata de o persoana necunoscuta. În urma cercetării efectuate asupra muniției s-a decis: muniția va rămâne pana mâine în acel loc, un echipaj de poliție asugurand paza. Echipele pirotehnice nu executa distrugeri pe timp de noapte. Pregătirile pentru distrugere durează un anumit timp și nu ar fi putut fi făcute pana la lăsarea întunericului. Muniția se va distruge mâine. Se vor executa mai multe operațiuni specifice pentru a se putea muta bomba la o distanta de siguranță fata de localitate și căile de comunicații. În prezent bomba este la aproximativ 5 m de drum”după cxum ne-a comuncat maior George Pleșca, din partea ISU Arad.

Galerie foto (18)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite