Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Crucea Roșie Română și Ariston România au dotat 52 scoli case de copii centre batrani din Arad si judet Arad cu boilere performante

Crucea Roșie Română și Ariston România au dotat  52 scoli case de copii centre batrani din Arad si judet Arad cu boilere performante
Comentează 0

Arad Decembrie 2022 -  Crucea Roșie Română și Ariston România au continuat în 2022, pentru al cincilea an consecutiv, misiunea unică de a oferi confort unor comunități extinse care nu acces la apă caldă și, implicit, la standarde de igienă corecte. În cadrul acestei acțiuni, peste 2520 de copii/persoane din judet Arad,  vor beneficia de condiții de trai mai bune prin echiparea scoli, centre copii si batrani. cu boilere performante donate de către Ariston România.

 

În cadrul ediției din 2022, implementată la nivel național de către Crucea Roșie Română și Ariston au fost donate în total 533 de produse de ultimă generație către 246 de instituții din întreaga țară, de care beneficiază în prezent peste 50.000 de copii, tineri și vârstnici.

 

Ariston pentru Comunitate a pornit din dorința de a aduce la viață valorile companiei noastre – confort sustenabil pentru casă și planetă - și de a ajuta concret comunitățile vulnerabile pentru care accesul la apă caldă reprezintă un lux. Suntem bucuroși și mândri că inițiativa se desfășoară consecutiv de cinci ani, fiind un proiect umanitar de succes care ajută cât mai mulți oameni – în special copii – din categorii vulnerabile să aibă acces la o nevoie primară, așa cum este apa caldă. Pornind de la valorile noastră, ne dorim ca proiectul să fie și sustenabil, oferind produse care folosesc o tehnologie durabilă, pentru a proteja mediul înconjurător. Mulțumim Crucii Roșii Române pentru susținere și implementare și ne dorim să ajungem la cât mai mulți beneficiari care să aibă parte de condiții mai bune de trai”, a declarat Cătălin Drăguleanu, Country Manager Ariston România.

Alegerea comunităților relevante pentru acest proiect s-a făcut de către filialele de Cruce Roșie  în urma consultărilor cu factorii de decizie relevanți care sunt parteneri instituționali în cadrul proiectului și ținând cont de nevoile din fiecare județe înscrise în proiect.

Un număr de 52 boilere având capacități între 30, 50 și 100 de litri, au  ajuns la Arad, în următoarele unități de învățământ/ instituții:liceu Marinescu Lipova, sc im Barzava, lic S BocLipova , azil batrani Pecica Arad, case de copii Zadareni, Vladimirescu, Ineu. Produsele donate au fost alese cu conștiința impactului scăzut asupra mediului înconjurător ca parte a angajamentului Ariston pe teremn lung de a furniza soluții eficiente, din surse regenerabile pentru nevoile de încălzire și apă caldă.

Accesul la apă caldă rămâne o problemă majoră în mii de instituții din România, așa cum sunt școlile și grădinițele în special din mediul rural astfel că, în cadrul campaniei, donațiile de echipamente termice au fost direcționate cu prioritate către aceste locații. Conform statisticilor, aproximativ 30% dintre instituțiile de învățămînt nu dispun de grupuri sanitare în incinta școlii, situație care afectează mii de elevi la nivel național. 

 

Proiectul face parte din platformă extinsă de programe sociale Ariston pentru comunitate care reuneşte toate proiectele de CSR sub o misiune comună, unitară, aceea de a duce confortul sustenabil acolo unde este nevoie, oferind astfel o contribuție reală, pozitivă în comunitățile în care activează, cu grijă pentru mediul înconjurător. Video-ul de prezentare al campaniei poate fi vizionat aici.

 

  Despre Crucea Roșie Română

Societatea Națională de Cruce Roșie din România este o organizație umanitară care funcționează neîntrerupt din 1876 în scopul prevenirii și alinării suferințelor oamenilor, fără nicio deosebire în ceea ce privește naționalitatea, rasa, religia, vârsta, sexul, apartenența militară, socială sau politică.

Prin activitățile pe care le desfășoară contribuie și la ameliorarea stării de sănătate, la prevenirea îmbolnăvirilor și la alinarea suferințelor prin programe de întrajutorare în beneficiul colectivității.

www.crucearosie.ro

 

Ariston pentru comunitate

Ariston România desfășoară constant programe de responsabilitate socială, fiind una dintre companiile cel mai puternic implicate în astfel de acțiuni și programe în cadrul industriei în care activează.

Platformă extinsă de programe sociale Ariston pentru comunitate pornește de la misiunea globală a companiei de a duce confortul acolo unde este nevoie oferind astfel o contribuție reală, pozitivă în comunitățile în care activează. Viziunea companiei pentru viitor se bazează pe cuvintele cheie de sustenabilitate, confort și accesibilitate.

 

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite