Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Criza energetică a făcut ca OMV Petrom să aibă un profit cu 260% mai mare decât în 2021; acum vrea să scape de taxa de solidaritate

OMV Petrom a obținut un profit net de 10,3 miliarde lei anul trecut, în creștere cu 260% față de anul precedent când obținuse doar 2,86 miliarde de lei. În raportul publicat pe site-ul Bursei de Valori București (BVB), compania precizează că se așteaptă să nu plătească taxa de solidaritate introdusă de Guvern (OUG 186/2022), scrie realitatea.net.

Criza energetică a făcut ca OMV Petrom să aibă un profit cu 260% mai mare decât în 2021; acum vrea să scape de taxa de solidaritate
Comentează 0

Compania a profitat dim plin de războiul din Ucraina şi criza energetică, obţinând, anul trecut, ca urmare a exploziei preurilor, profituri de-a dreptul nesimţite, pe spatele şoferilor şi a economiei româneşti. Acum, când este vorba să plătească o taxă absolut legală, reprezentanţii OMV Petrom încearcă să caute portiţe de scăpare.

„În baza rezultatelor financiare preliminare aferente anului 2022 ale OMV Petrom și a prevederilor acestei ordonanțe de urgență, se asteaptă ca OMV Petrom să nu intre în scopul acestei contribuții de solidaritate pentru anul fiscal 2022, având mai puțin de 75% din cifra de afaceri în sectoarele definite: extractia țițeiului, extracția gazelor naturale, extracția huilei și fabricarea produselor obținute din rafinarea petrolului”, susţin mai marii OMV Petrom.

Intraţi AICI pentru detalii.

Sursa foto: capital.ro via infofinanciar.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite