Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

PREMIERĂ: Crima din strada Lourcine, la teatru

PREMIERĂ: Crima din strada Lourcine, la teatru
Comentează 0

       Ieri seară a avut loc la Teatrul Clasic "Ioan Slavici" Arad premiera spectacolului "Crima din strada Lourcine" de Eugène Labiche, în traducerea Violetei Popa.

           Eugène Labiche  a fost un dramaturg francez din secolul 19, cunoscut prin comediile de moravuri și vodevilurile creionate. Se remarcă tehnica teatrală și simțul caricatural, prezentarea lucidă, cu ochiul moralistului, a lumii micii burghezii din acea epocă. Regia spectacolului arădean îi aparţine lui Alexandru Mâzgăreanu, un tânăr regizor de 28 ani, considerat a fi unul dintre cei mai creativi, mai curajoşi şi mai de succes regizori ai tinerei generaţii. Decorul este realizat de Romulus Boicu, costumele sunt create de Alexandra Mâzgăreanu, iar muzica este compusă de Alexandru Suciu.

          Coloana sonoră este interpretată live, din orchestră făcând parte Corina Rediş, Ana Pieloiu, Landon Pop, Sapcu Cristian, Dema Cosmin, Nichitean Claudius Octavian, Zavoianu Marius. Piesa este o comedie bulevardieră și îi are în distribuţie pe actorii: Ștefan Statnic (Lenglumé), Cecilia Lucanu – Donat (Norine), Alex Mărgineanu (Mistingue), Marian Parfeni (Justin) și Ioan Peter (Portand).

          După o noapte de chef, onorabilul domn Lenglumé se trezeşte la el în pat alături de un bărbat complet străin! Mahmureala nu face casă bună cu memoria, dar până la urmă cei doi se lămuresc: Lenglumé şi Mistingue sunt vechi colegi de şcoală, care s-au văzut la o întâlnire a foştilor elevi. Până aici toate bune. Dar ce caută în buzunarele lor o bonetă, o buclă, un pantof de femeie şi, mai ales, o bucată de cărbune? Nici unul din ei nu-şi aminteşte de nimic. Dar când îşi aruncă la micul dejun privirea peste ziarul de dimineaţă, ce oroare! În timpul nopţii, o biată cărbunăreasă a fost ucisă, iar poliţia e deja pe urmele asasinilor! Cei doi încep să bănuiască: cu mintea înceţoşată de beţie, au comis amândoi abominabila faptă! Un singur lucru mai poate fi făcut: dovezile trebuie să dispară, iar martorii la crimă… eliminaţi!

          "Crima din strada Lourcine" a umplut la capacitate maximă sala mare a teatrului, peste 400 de spectatori fiind doritori să pună cap la cap detaliile enigmaticei crime. Comedia semnată de Alexandru Mâzgăreanu a asigurat o atmosferă relaxa(n)tă în public, iar actorii şi muzicienii s-au putut desfăşura ca atare, partiturile textualo-muzicale fiind stimulante pentru toţi cei angrenaţi în proiectul nou.

          Cei care au ratat prima premieră a acestei primăveri teatrale, sunt aşteptaţi la următoarele reprezentaţii ale comediei "Crima din strada Lourcine", programate pentru data de marţi, 8 martie (în cadrul proiectului Săptămâna comediei), respectiv joi, 31 martie, de la ora 19:00!

Emanuel Cotuna

         

         

 

Galerie foto (128)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite