Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Corul bărbătesc Academica al UAV, în concert

Corul bărbătesc Academica al UAV, în concert
Comentează 0

Comunitatea academică a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad s-a bucurat, la finele lunii ianuarie, de un spectacol de muzică vocală și corală din creația muzicală românească, concert susținut de Corul bărbătesc Academica al Facultății de Științe Umaniste și Sociale condus de lect. univ. dr. Iulia Roman. Soliști: lect. univ. dr. Daniel Zah și lect. univ. dr. Adrian Călin Boba, acompaniați la pian de Angela Balici.

În program au fost incluse piese corale din creația lui Nicolae Lungu, Anton Uncu, Emil Monția, Timotei Popovici, Achim Stoia, Dimitrie Bortneanschi, Tiberiu Brediceanu.

Evenimentul a făcut parte din proiectul RoCult Vest, al Societății Internaționale de Studii Muzicale, în parteneriat cu Academia Română – Filiala Timișoara și Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad,  proiect realizat cu sprijinul Ministerului Culturii prin apelul Ziua Culturii Naționale.

„A fost o bucurie pentru noi să facem parte din acest proiect prin care am încercat, pe de o parte să deschidem pofta de cultură și tradiții a copiilor noștri prin acțiunile derulate la cele două grădinițe din proiect, iar pe de altă parte să oferim colegilor noștri frumusețea pieselor corale românești. Acest proiect ne-a dovedit, încă o dată, că inițiativa  de a dezvolta un program de muzică în cadrul Facultății de Științe Umaniste și Sociale a meritat tot efortul nostru. Rezultatele obținute în cadrul concursurilor confirmă valoarea actului didactic”, a declarat Alina Pădurean, decanul facultății și coordonatorul proiectului din partea UAV.

 

 

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite