Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Copil adus pe lume pe DN7, în autospeciala SMURD

S-a născut pe DN 7, la ora 17.40, în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, are 3200 de grame, se numește Alexandra Mirela și le datorează viața celor 3 paramedici - plt. maj. Macovei Florin, comandant de echipaj, sg.maj. Krajcsik Kristian Ivan, sg. maj. Paulik Alin.

Interveția a început în Nădlac și nu părea foarte complicată, un transport la Spitalul Matern.

Copil adus pe lume pe DN7, în autospeciala SMURD
Comentează 0

Pe drumul spre Arad, înainte de localitatea Pecica, lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru cei trei paramedici. Femeia acuza dureri puternice împreună cu contracții aproximativ din 3 în 3 minute.

Autospeciala a fost oprită, Maco a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanța cu medic sau măcar asistent dar până atunci împreuna cu ceilalți doi salvatori s-au pregătit pentru a asista nașterea.

După câteva minute copilul a fost adus pe lume dar cordonul omblilical era înfășurat după gât, copilul avea culoare cianotică.

Maco, salvator cu experiența, pompier și paramedic nu și-a pierdut cumpătul, a luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensivă Mobilă iar după ce i-a  eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat puțin, curățat și învelit și l-a pus lângă mamă.

A fost cea mai intensă senzatie oe care am trăit-o în cei 15 ani de intervenție, bineînțeles m-au ajutat și colegii și am luat cele mai bune decizii".

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite