Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Controalele la staţiile de carburanţi au ajuns la final; în ultimele zile au fost date două amenzi

Prefectura anunţă că acţiunile de control efectuate la operatorii economici care depozitează, transportă, distribuie, utilizează, comercializează carburanți, lubrifianți și produse derivate ale acestora, inclusiv gaz petrolier lichefiat au ajuns la final. Astfel, în perioada 26.10-31.10.2023, au fost efectuate 20 acțiuni de control şi au fost aplicate şase sancțiuni contravenționale, dintre care patru avertismente și două amenzi, în valoare totală de 4.000 lei.  Nu au fost constatate infracțiuni. 

Controalele la staţiile de carburanţi au ajuns la final; în ultimele zile au fost date două amenzi
Comentează 0

Reprezentanţii Prefecturii au ţinut să menţioneze că acțiunile de control au fost efectuate individual de către reprezentanții instituțiilor, conform planurilor de control specifice, astfel că numărul total de acțiuni nu corespunde cu numărul operatorilor economici/mijloacelor de transport care au fost controlați/controlate.

 „Mulțumesc conducătorilor tuturor instituțiilor implicate în acțiunile de control, finalizate la 31 octombrie. Vorbind despre rezultate, așa cum fiecare instituție a avut libertatea de a realiza acțiunile de control conform normelor specifice, consider că fiecare dintre acestea poate oferi o analiză exactă a situației din teren, din perspectivă proprie. Dincolo de sancțiunile aplicate, îmi exprim speranța că aceste acțiuni de control, dar și tragedia de la Crevedia, au determinat creșterea gradului de responsabilitate printre operatorii economici care comercializează sau folosesc, în cantități mari, diferite tipuri de combustibili. Scopul principal al acțiunilor a fost eliminarea tuturor situațiilor periculoase, iar locurile unde au fost aplicate sancțiuni mai importante trebuie să rămână sub atenta observație a instituțiilor de control, astfel încât toate activitățile comerciale să fie desfășurate în siguranță și cu respectarea deplină a legii”, a declarat prefectul Toth Csaba.

 

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite