Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Controale privind securitatea la incendiu. Vezi câte obiective au fost închise în Arad

Nu mai puțin de 62 de obiective au fost oprite de la funcţionare, în ultima lună. Potrivit unui bilanţ, prezentat de IGSU, în perioada 28 decembrie 2023 - 4 februarie 2024, inspectoratele pentru situaţii de urgenţă judeţene şi Bucureşti-Ilfov au desfăşurat acţiuni de control inopinat la 1.821 operatori economici din categoriile comerţ, turism şi alimentaţie publică.

Controale privind securitatea la incendiu. Vezi câte obiective au fost închise în Arad
Comentează 0

Au fost aplicate 2.296 de amenzi, în cuantum de 28.780.206 lei. De asemenea, controalele desfăşurate au relevat faptul că 674 dintre obiective funcţionau fără autorizaţie de securitate la incendiu.

În urma acţiunilor de control derulate în perioada de referinţă, pentru încălcarea gravă a cerinţei de securitate la incendiu, la 62 dintre obiectivele verificate, respectiv municipiul Bucureşti (4) şi judeţele Argeş (2), Arad (4), Bacău (5), Botoşani (1), Braşov (4), Buzău (3), Cluj (9), Constanţa (1), Covasna (1), Dolj (1), Gorj (1), Giurgiu (3), Hunedoara (1), Harghita (2), Iaşi (4), Neamţ (2), Prahova (1), Sălaj (2), Suceava (8) şi Vâlcea (3), a fost dispusă măsura complementară de oprire a funcţionării şi au fost aplicate amenzi între 30.000 lei şi 100.000 lei.

La majoritatea obiectivelor controlate, măsura complementară de oprire a funcţionării a fost dispusă în contextul identificării mai multor nereguli de ordin tehnic, principala deficienţă fiind neechiparea cu instalaţii de stingere a incendiilor ori de detectare, semnalizare şi avertizare a incendiului.


Scrie un comentariu

trimite