Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Controale, infracțiuni în trafic și persoane arestate, în minivacanța de Rusalii

În minivacanța ocazionată de 1 iunie și Rusaliile ortodoxe, polițiștii au defășurat mai multe acțiuni, controale și verificări, pentru impunerea respectării legislației rutiere și ordinea publică.

Controale, infracțiuni în trafic și persoane arestate, în minivacanța de Rusalii
Comentează 0

În acest context, au fost constatate mai multe infracțiuni la regimul circulației rutiere, astfel: în ziua de 3 iunie a.c., în jurul orei 17.50, polițiștii orașului Pâncota au depistat un bărbat de 22 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism. Testarea cu aparatul DrugTest a indicat valori pozitive pentru cannabis.

Polițiștii orașului Curtici au depistat în ziua de 3 iunie a.c., un bărbat de 44 de ani, din Macea, în timp ce conducea un autoturism pe strada Revoluției din localitate. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat o îmbibație alcoolică de 0,91 mg./l. alcool pur în aerul expirat.

Sub influența alcoolului la volan au mai fost depistați: un bărbat de 39 de ani, din Cermei (0,69 mg./l. alcool pur în aerul expirat); un bărbat de 59 de ani, din județul Botoșani (0,55 mg./l. alcool pur în aerul expirat); un bărbat de 19 ani, din Seleuș (0,53 mg./l. alcool pur în aerul expirat).

În toate cazurile a fost dispusă recoltarea de probe biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a substanțelor consummate, respectiv a alcoolemiei.

Cu dreptul de a conduce anulat, a fost depistat, de polițiștii orașului Nădlac, în timp ce conducea un autoturism în localitate, un bărbat de 44 de ani, din București.

A mai fost depistat, de polițiștii orașului Ineu, un bărbat de 31 de ani, din Seleuș, în timp ce conducea un autoturism între localitățile Șicula și Seleuș, având valabilitatea numerelor de circulație provizorii expirată.

Toți cei în cauză sunt cercetați penal pentru săvârșirea de infracțiuni la regimul circulației rutiere.

Din punct de vedere contravențional, au fost aplicate 713 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de aproximativ 307.950 de lei, din care 424 pentru nerespectarea vitezei regulamentare în localități și în afara acestora.Au fost reținute 42 de permise de conducere și retrase 19 certificate de înmatriculare.

Două persoane au fost reținute, pentru săvârșirea de infracțiuni : în urma investigațiilor efectuate de polițiștii Secției 3 Rurală Chișineu-Criș, a fost identificat un bărbat de 33 de ani, din Mișca, care, în perioada 26 mai a.c.-28 mai a.c., ar fi sustras un portofel în care se afla suma de 2.020 de lei și un card bancar. Bărbatul ar fi folosit cardul bancar la un magazin din localitate, achitând contravaloarea unor cumpărături. În baza probatoriului administrat, cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore, cercetările fiind continuate într-un dosar penal, întocmit pentru furt și efectuarea de oprerațiuni financiare în mod fraudulos.

În noaptea de 5 iunie a.c., pe raza localității Chisindia a fost depistat de polițiști orașului Sebiș, un bărbat de 55 de ani, din județul Neamț, urmărit național, pe numele căruia, magistrații Judecătoriei Piatra Neamț au emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, pentru infracțiunea de furt. Acesta a fost predat polițiștilor Serviciului de Investigații Criminale, în vederea încarcerării.

În urma cercetărilor efectuate de polițiștii orașului Sebiș, a reieșit că cel în cauză ar fi sustras în ziua de 4 iunie a.c., dintr-un imobil din Chisindia, bani și bijuterii, în valoare totală de aproximativ 29.500 de lei. Prejudiciul a fost recuperat integral, cercetările fiind continuate de polițiști într-un dosar penal, înocmit pentru furt calificat.

 


Scrie un comentariu

trimite