Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Contabilă de şcoală prinsă în flagrant când primea mită

Contabila unei şcoli din municipiu a dat cinstea pe ruşine, după cum spune o vorbă din bătrâni. Individa a fost prinsă în flagrant pe când primea a doua tranşă din mita solicitată unui constructor care avea lucrări în şcoală.

Contabilă de şcoală prinsă în flagrant când primea mită
Comentează 0

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad, în cooperare cu ofiţeri ai Poliţiei judiciare din cadrul IPJ Arad – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, beneficiind de sprijinul Direcţiei de Operaţiuni Speciale – Brigada Timişoara şi a Direcţiei de Operaţiuni Speciale – Serviciul Arad, au desfăşurat, ieri, o operaţiune de surprindere în flagrant a unei femei, contabil şef în cadrul unei unităţi şcolare din municipiul Arad, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, faptă reglementată de art.289 alin.1 şi 2 C.p. rap.la art.308 din acelaşi cod.

Din probele administrate până în acest moment procesual, în fapt,  s-a reţinut că, în cursul lunii decembrie 2019, în calitate de contabil şef în cadrul unei unităţi şcolare din municipiul Arad, direct şi pentru sine, inculpata a pretins de la administratorul unei societăţi comerciale, urmare încheierii unui contract de prestări servicii (lucrări de renovare), un procent de 10% din valoarea lucrării, respectiv 10.575 lei, în legătură cu efectuarea unui act contrar privitor la îndatoririle sale de serviciu.

În concret, consecutiv procedurilor legale urmate de administratorul societăţii, inculpata l-a contactat pentru a-l determina să renunţe la atribuirea lucrării, pretextând existenţa unor neregularităţi, context în care, în data de 30.12.2019, s-au întâlnit în incinta unui local din municipiul Arad unde aceasta i-a pretins 10% din valoarea totală a contractului pentru ca lucrările să fie atribuite societăţii reprezentate de acel administrator, iar contractul să se deruleze în condiţii optime fără ca ea să-i pună vreo piedică pe parcursul executării.

Ulterior, potrivit celor convenite, administratorul a remis inculpatei o primă tranşă din sumă, respectiv 3000 lei, restul sumei pretinse fiindu-i remisă de administrator inculpatei în data de 18.02.2020 în biroul unităţii şcolare în care îşi desfăşoară activitatea, organele de urmărire penală procedând la constatarea infracţiunii flagrante la scurt timp după ce a primit suma de 7000 lei.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a dispus astăzi luarea măsurii procesuale preventive restrictive de libertate a controlului judiciar faţă de inculpată.

Cercetările continuă în cauză în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii judiciare.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite