Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consiliul Județean susține proiectul Bibliotecii Județene dedicat promovării literaturii arădene

Consilierii județeni au aprobat într-o ședință extraordinară hotărârea privind cofinanţarea proiectului „Biblioteca de literatură arădeană de azi", derulat de Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol" Arad.

Consiliul Județean susține proiectul Bibliotecii Județene dedicat promovării literaturii arădene
Comentează 1

Instituția de cultură arădeană a câștigat acest proiect, în valoare de 32.200 de lei la ultima sesiune de licitații organizată de Ministerul Culturii prin AFCN – Administrația Fondului Cultural Național, ceea ce va permite susținerea și promovarea literaturii locale atât pe rafturi, cât și în mediul virtual. Contribuția Consiliului Județean este de 10 % din valoarea proiectului, adică 3.220 de lei, reprezentând cheltuielile eligibile, la care se adaugă și cheltuielile neeligibile aferente.

Este o șansă pentru iubitorii cărții de a face cunoștință cu opera scriitorilor și poeților arădeni, urmând să fie creată o bază de date cu autori în viață, recunoscuți și care publică în mod activ, precum și crearea de servicii online noi: aplicație web de piață de ebook-uri adresată cititorilor și o platformă de auto-publicare dedicată autorilor. Considerăm că Biblioteca Județeană „Alexandru D. Xenopol" este locul în care scriitorii arădeni pot să fie vizibili, să se exprime cel mai bine, referindu-mă aici la opera lor, la ceea ce au creat și creează. Văd acest proiect ca pe o punte de legătură, o punte a cunoașterii între scriitori și cititori, un beneficiu pentru ambele părți" a declarat Doru Sinaci, manager al Bibliotecii Județene „Alexandru D. Xenopol" Arad.


Scrie un comentariu

trimite