Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consiliul Judeţean lansează programul City Break în Arad, la Târgul Naţional de Turism!

Consiliul Judeţean lansează programul City Break în Arad, la Târgul Naţional de Turism!
Comentează 0

Judeţul Arad participă în perioada 16-19 februarie la Târgul Naţional de Turism, organizat la Romexpo, în Bucureşti. Este cea mai semnificativă reprezentare a Aradului la un târg de profil din ţară, Consiliul Judeţean fiind partener la acest eveniment cu municipiul Arad, primăriile Ghioroc, Pâncota, Şiria, Universităţile „Aurel Vlaicu” şi „Vasile Goldiş”, Centrul Cultural al Judeţului Arad şi Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică, Aeroportul Internaţional Arad, Parcul Natural Lunca Mureşului, GAL Miniş-Măderat, Direcţia Agricolă Judeţeană, Asociaţia Fermierilor (filiala Arad). La eveniment au fost invitaţi parlamentarii de Arad, primarul municipiului, conducerea Consiliului Judeţean.

Timp de patru zile vor fi diseminate ofertele turistice ale judeţului, gândite pe mai multe circuite.

Standul  Aradului este amplasat în Pavilionul C, în proximitatea standului Ministerului Turismului. Vizual, standul are în vedere elementele din logoul brandului turistic al judeţului, „Experienţe Naturale”.

„Am pus accent pe participarea la acest târg, fiindcă ne propunem să promovăm Aradul ca destinaţie turistică. Vom profita de participarea operatorilor de turism pentru a prezenta şi facilităţile oferite de Aeroportul Internaţional Arad pentru cursele charter. În această vară avem două curse charter spre Turcia, iar dorinţa noastră este să încercăm o dezvoltare pe acest segment. Ne dorim însă şi să aducem turiştii la Arad, să punem în valoare pachetele turistice dezvoltate de colegii mei de la Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică” – a declarat vicepreşedintele Consiliului Judeţean Arad, Claudia Boghicevici.

În fiecare zi a evenimentului sunt organizate lansări de programe specifice la standul arădean. Joi este prezentat proiectul „City Break în Arad”, care propune trasee turistice scurte în municipiu şi judeţ pentru cei pasionaţi de turismul cultural, gastronomic, agroturism, ecoturism. Vineri se lansează programul „Sărbătorile Pascale în Podgoria Aradului”, cu degustări de vinuri din Podgorie şi prezentarea circuitului Drumul Vinului, cu cramele istorice din judeţul Arad. Tot atunci are loc şi prezentarea „Lacul Ghioroc, litoralul din Vestul României”.

Sâmbătă se lansează un portal turistic al judeţului Arad, urmat de prezentarea programelor „Turism Arădean prin Circuite Culturale” şi „Experienţe Naturale în Parcul Natural Lunca Mureşului”, iar duminică programele „Turism Gastronomic” şi „Turism Ecumenic” în judeţul Arad.

Se pune accent, cu precădere, pe relaţia agenţiilor de turism cu Aeroportul Internaţional Arad.

„În elaborarea ofertei cu care ne prezentăm în Capitală am ţinut cont de sugestiile formulate de partenerii noştri de dialog în cadrul celor 15 consultări pe strategia de dezvoltare a turismului din judeţul Arad. Ne-am pregătit bine pentru acest târg, mai multe servicii din Consiliul Judeţean au lucrat susţinut pentru realizarea materialelor şi a prezentării. Este o repetiţie generală pentru ceea ce va trebui să promovăm şi cum va trebui să ne promovăm de acum înainte”, a subliniat vicepreşedintele Claudia Boghicevici.

Comunicat CJ Arad

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite