Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consiliul Județean Arad oferă 344 burse elevilor din învățământul special!

Consiliul Județean Arad oferă 344 burse elevilor din învățământul special!
Comentează 0

Și în acest an școlar, Consiliul Județean Arad oferă burse pentru elevii de la unităţile de învăţământ special aflate sub autoritatea instituției. 344 de burse – de performanță, de merit, de studii și sociale – vor ajunge la elevii din învățământul special arădean.

„Ne dorim o scădere a numărului de cazuri de abandon școlar și încercăm, de asemenea, să stimulăm elevii acestor instituții de învățământ, pentru creșterea și valorificării potențialului fiecărui tânăr, să-I pregătim pentru integrarea în societate, după finalizarea studiilor. Aceste burse înseamnă atât o protecție socială, cât și încurajarea elevilor care obțin rezultate foarte bune la învățătură și disciplină”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

La Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad vor beneficia de burse 140 de elevi (2 burse de merit, 138 burse sociale). Liceul Special ,,Sfânta Maria" Arad are 124  de burse, dintre care o bursă de performanță, două burse de merit, o bursă de studiu și 120 de burse sociale, iar Liceului Tehnologic ,,Sava Brancovici” Ineu i se vor acorda 80 de burse – una de merit, două de studiu și 77 sociale.

Cuantumul burselor, supus aprobării consilierilor județeni, este următorul:

- 500 de lei/lună – bursa de performanță;

- 250 de lei/lună – bursa de merit;

- 250 de lei/lună – bursa de ajutor social;

- 200 de lei/lună – bursa de studiu.

Biroul de presă

26.10.2022

 

 

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite